2009…

…lite om vad som hände under året, texter och bilder är hämtade från den första webbsidan.

2009-08-18
Hej hej,

Nytt webhotell från och med idag ….

Tjingeling


2009-07-09

Hej hej,

Golftävling idag, mamma och pappa kom på tredje plats tävlingsformen var bästboll och dom gjorde en 65 runda.

Tjingeling


2009-06-19

Hej hej,

Midsommar och vädret är väl ungefär som vanlig, får inte lika mycket hälsningar nu för tiden men dom kommer fram för allt såna här dagar. Dom har fått tillökning hemma, Zappo en (Blå pannad) Amazon papegoja kommer att bo hos de mina ett tag. Kan även meddela att pappa kommer att flytta min hemsida. En länk kommer ni att hitta på www.grund.nu och eventuellt kommer han att behålla www.belovedhelen.se ett tag till. När han väl har flyttat hemsidan kommer dagboken troligtvis bli i blogform och en ny gästbok kommer att fixas till, vi får se hur det blir. Under tiden så får ni ta det lugnt med agn och nubbe de hade i varjefall jag gjort ;-).

Älskar dig mest i hela världen


2009-06-14

Hej hej,

Idag är det födelsedagskalas, Fredrik fyller sju år GRATTIS på dig, kommer du ihåg din kusin Helen? För Er som håller räkningen så är det idag två och ett halvt år sen vi sågs sist.

Älskar dig mest i hela världen


2009-05-27

Hej hej,

Idag är det dags för syrran att gå ur gymnasiet, strax efter 13.00 kommer dom att springa ut nere på Lindholmen och Polhemsgymnasiet. Pappa kommer med all säkerhet att komplettera med bilder från detta senare under dagen.

Har glömt att tala om att pappa besiktigade Chevellen här om dagen, utan anmärkningar synd att man inte får köra den igen. Hoppas nu att han får tummen ur och gör i ordning motorn också.

Älskar dig mest i hela världen


2009-05-13

Hej hej,

Våren är här, den kom när pappa var i Spanien och roade sig med golfklubborna, han missade när björkarna satte sina löv och alla annan grönska som kom. Tack för ditt mail Vivi pappa var inte hemma när du skickade det, men nu har han lagt in det i gästboken.

Hemsidan kanske ligger nere ett tag framöver pappa skall byta webhotell och försöka få tag i en gästbok som är svårare att fylla med skräpinlägg.

Älskar dig mest i hela världen


2009-04-08

Hej hej,

Jag är nog en av få som faktiskt inte blir värst imponerad av Stieg Larssons Millenium-trioligi, som är mer ivrig att risa den än att rosa.

Har precis läst ut den tredje och sista boken i serien, Luftslottet som sprängdes, seg och förutsägbar precis som de två tidigare, Män som hatar kvinnor och Flickan som lekte med elden.

Det är väl med dessa som med så mycket annat, de hyllas till skyarna efter skaparens död. Man kan ju undra om de faktiskt blivit lika mycket kritikerrosade om det inte vore för att han avlidit. Det är hemskt jag vet, men man undrar ändå. I alla fall jag undrar.

Böckerna är enligt mitt tycke långa och sega. Händelserna är många och vissa är helt oberoende själva huvudhandlingen och därför även egentlien helt meningslösa. Säkert hälften av allt innehåll hade kunnat redigerats bort och gjort böckerna kortare men samtidigt också mer effektfulla. Dessutom håller dem ju inte stilmönstret när den första boken är helt obeorende de två andra, vilka däremot är en huvudstory i två delar.

Inte nog med detta så är det dessutom alldeles för många människor att hålla reda på och att lära känna människorna, vissa helt i onödan, tar upp förbannat mycket utrymme i böckerna. Ännu en gång, hälften vore nog.

Utöver detta så är väldigt mycket väldigt långsökt och så otroligt överdrivet att det inte blir trovärdigt. Och varför i hela fridens namn är ens Paolo Roberto med i böckerna? Och varför kan inte ens tidningarna i boken beskrivas med sina riktiga namn, samtidigt som TV4 smygreklamatiseras?

Ett plus är väl dock att Stieg Larsson måste ha haft en förbannat bra fantasi, grattis till honom. Även att han lyckades hålla reda på alla bitar och människor är rätt imponerande måste jag säga. Tur att sånt kan imponera i alla fall när inte böckerna lyckades med det.

För övrigt tror jag dock, och hoppas, att filmerna är bättre. Dem lär ju vara mer korta och koncisa i alla fall?

Älskar dig mest i hela världen


2009-04-05

Hej hej,

Våren har anlänt till Björlanda 13 grader igår, skräp i gästboken igen, att dom orkar.

Tjingeling


2009-03-24

Hej hej,

Huset fullt idag när syrran fyller nitton år, det började med ja må hon leva på munspel tidigt på morgonen. På kvällen dök släkten upp och i morgon kommer nog hennes kompisar.

GRATTIS på födelsedagen.

Älskar dig mest i hela världen


2009-03-16

Hej hej,

Minst en gång i veckan så ligger det på min plats vid köksbordet en utbildningskatalog ifrån någon skola här i Sverige och väntar på mig. Jag suckar till varje gång jag får en ny sådan. För ett tag sedan så bestämde jag mig för att jag skulle spara på alla dessa kataloger som jag fått, och jag har idag en fullknökad påse med kataloger från alla möjliga skolor och utbildningar. Det värsta är dessutom att jag säkert har gjort mig av med minst lika många innan jag bestämde mig för att lägga dem på hög i mitt rum.

Syftet med det hela är väl på sätt och vis gott, man vill väcka mitt intresse för just deras utbildning eller skola, och det blir en win-win situation om jag finner något intressant samtidigt som jag väljer just Deras skola.

Problemet med det hela är bara att jag känner mig istället för intresserad, bara mer och mer vilseledd för varje katalog jag får syn på. Urvalet blir för stort för mig och jag drabbas av min sedvanliga beslutsångest. Kanske inte när det kommer till skola, men till utbildning åtminstone. För skola vet jag, nästan, jag vill stanna här i Göteborg ett litet tag till. För till skillnad från många andra så är jag hemmakär och jag trivs i Göteborg, det är en bra stad och här vill jag stanna ett tag till. Tror jag.

Jag trodde ett tag att jag visste vad jag ville bli när jag blir stor, men nu när jag ser hur otroligt många olika utbildningar och kurser det finns så blir jag helt snurrig i huvudet. Det är likadant nu som när jag skulle välja linje och skola inför gymnasiet. Och det vet vi ju hur det slutade, det var en blandning av vad pappa ansåg, lite uteslutningsmetod och lite ”ole, dole, doff”, vilket fick mig att läsa Samhäll/ekonomi på Polhem.

Jag vill inte bestämma mig på samma sätt nu som då, så kanske jag bara borde ta det lite lugnt ett tag och försöka komma underfund med vad jag vill med mitt liv egentligen. Risken är väl bara att jag aldrig kommer att komma underfund med det.

Tjingeling


2009-03-07

Hej hej,

Mitt i natten och pappa sitter här och skäms över att han inte uppdaterat hemsidan på länge. Men hur skulle en så bitter pappa kunna skriva något över huvud taget? Han har precis kommit hem ifrån en herrmiddag där han bara sagt emot alla andra, vad dom en sagt så har han bara argumenterat emot, spelar ingen roll vilken åsikt det var bara han fick argumentera emot, att dom ens orkar ha med honom att göra. …….. idiot vad … håller han på med? Varför varför varför är det ända som rör sig i hans skalle, hur i ……. skall han någonsin komma tillbaka? Han skiter i allt bryr sig inte om något, han älskar min mamma mina systrar och mig men har inte förstått att han måste visa det.

hmmm ….. vad skall man göra när man inte orkar ………………………………………

Älskar dig mest i hela världen


2009-02-18

Gaah, jag blir så jäkla förbannad.

Här vill alla att man skall börja tänka mer miljövänligt och åka kollektivt, men inte fasen finns det någon kollektivtrafik att åka med ju. Bor man som jag på ”landet” så måste man nämligen alltid under kvällar och helger ringa och boka bussen minst en timma i förväg för att kunna få åka med den, och då går den dessutom endast en gång i timmen så om man missar att ringa om den så måste man vänta ytterligare i en timma innan man kan få åka någonstans. Snacka om att stänga oss som bor lite mer avlägset ute ifrån kollektivtrafiken.

Detta gör ju att jag MÅSTE ta bilen för att komma någon vart. Vad hände med alla västtrafiks slogan om att man skall åka med dem för att rädda miljön och allt vad det nu är?

Hur som helst så försökte jag ändå idag att ta mig härfirån med hjälp av bussen. Jag ringde alldeles nyss och föröskte boka bussen till 20:01, men surt nog så ringde jag hela 2 minuter för sent så då fick jag inte åka med.

Har man tur så kan det ibland vara som så att man kan få åka med ändå om bussen är bokad, om det finns plats på den, men nu så var den visst inte ens bokad sa man. Sen helt plötsligt så visade det sig dock att när min mamma ringde strax därpå så var den bokad men full. Vafan, dom kunde väl åtminstone ha tillräckligt stora bussar då så att vi som är lite spontana av oss också kan få lämna Björlanda ibland utan att behöva ta bilen.

Eller att bussen kör när som helst och vart som helst? För hälften av gångerna så dyker ju ändå bussen inte ens upp.

Eller ta den gången då jag gick upp tidigt på morgonen för att boka bussen så jag kunde ta mig till jobbet förresten. Då ringer man strax innan 8 för att försöka få bussen att komma klockan 9, men nej då visar det sig att dem inte har öppnat ännu ens, så jag kan helt enkelt inte ringa och boka in bussen. Utan tvingas fråga mina föräldrar om jag kan få låna bilen istället.

Det är ju fasiken ingen idé att jag köper busskort snart ens, bättre jag lägger mina busskorts pengar på bensin och hoppas att jag får låna mammas bil. Vilket dock kommer sluta med att jag blir ruinerad och kör in i en mer miljöförstörd värld.

Tjingeling


2009-01-20

Hej hej,

Hur egoistisk får man lov att vara i sitt liv?

Titt som tätt så händer det i livet att man hamnar inför svåra beslut som måste tas, värst är det om dem inte bara kommer att påverka dig själv bara utan även folk i din omgivning. Visserligen så påverkar väl allt det som du gör även dem människor som är i ditt umgänge, men nu så menar ja mer att handlingarna kommer att påverka andra redan direkt.

Om man nu då hamnar i en sådan situation då man har två olika möjligheter att besluta om, skall man då välja det som gynnar en själv bara eller skall man ta det som är mer gynnsamt för flera men kanske inte för en själv?

Rent spontant så tycker man väl kanske att man skall satsa på att uppnå lycka för så många som möjligt, men varför skall man själv bli åtsidosatt egentligen? Det kan tyckas egoistiskt men det är ju ändå som så att det är en själv och ingen annan som man framförallt kommer att leva med hela livet, dig själv blir du aldrig av med, och bör man inte då sätta sitt eget bästa i centrum då?

Hur som helst så kan man egentligen aldrig se vilka konsekvenserna av ens val kommer att bli förrän valet redan är gjort. Du kan ha en aning om hur det blir, men det finns ju ingen garanti för det ändå. Man får ju helt enkelt lita på sin magkänsla. Ibland blir det bra, ibland inte. Fast vem blir det bra för är ju frågan också? Vad är det rätta? Om det blir bra för mig, eller om det blir bra för dig?

I alla fall, alla tar vi fel beslut ibland och kanske så lär man sig på sina misstag dessutom. Fast går det egentligen? Du vet ju aldrig om konsekvenserna kommer att bli detsamma nästa gång även om det handlar om samma sorts beslut.

Mer tankar

Jag får inte kalla en mörkhyad för neger eftersom att det är kränkande, och jag får inte kalla negerbollarna för negerbollar. Hur går det ihop egentligen? Om en mörkhyad inte kan kallas för neger så är det ju ingen neger, och då så har ju dom inte heller längre någon sammanlänkning till negerbollen… eller?

Dessutom, vem var det som gjorde ordet neger till ett negativt laddat ord? Jag kan förstå blatte, men inte neger faktiskt. Dessutom, om blatte och neger är något dåligt så borde väl svenne eller typ viting vara lite av detsamma?

Låter ju för övrigt mycket bättre att säga neger än att säga mörkhyad faktiskt, för enligt mig är neger ett folkslag inte en hudfärg. Jag menar jag själv kan ju till och med vara mörkhyad under sommarhalvåret, men inte tusan gör det mig till en neger för det?

Tjingeling


2009-01-14

Hej hej,

Tjugofem månader sen idag, pappa kommer att försöka göra ett nytt upplägg i år, de dagboksinlägg som kommer att göras kommer att läggas in rätt under dagboken i menyn.

Tjingeling