2008…

…lite om vad som hände under året, texter och bilder är hämtade från den första webbsidan.


2008-12-31

Hej hej,

Så är det andra året utan mig till ända, sista månaden var inget vidare för de mina pappa har inte orkat uppdatera hemsidan över huvud taget. Menyn har fått en egen flik för 2008 där januari till december lagts in.

Graven 20080706

Älskar dig mest i hela världen


2008-12-10

Hej hej,

Kusin Patrik fyller 11 och Johann fyller 24 GRATTIS på Er.

Såg ni anonnsen igår, GP lyckades stava Catharies namn fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjingeling


2008-12-09

Hej hej,

I dag skulle man fyllt tjugoett, undra hur allt hade varit om om inte hade funnits? Hade jag börjat plugga igen eller hade jag jobbat kvar på Volvo och fått besked om uppsägning på min födelsedag. Mamma fick besked om att hon får vara kvar igår. Pappa har tagit semester för min skull idag, han har ingen lust att arbeta på min födelsedag. Han kommer väl se till att det blir blommor vid min grav och kanske en bit prinsesstårta. Tack alla ni som varit och hälsat på här på min hemsida och vid min grav. Hoppas att ni får en bra dag, det vet jag att jag hade fått om jag varit kvar hos Er. Min sista födelsedag hos Er var en riktig kanonfödelsedag en lördag med kalas hemma och party på stan med mina vänner.

Saknar Er


2008-12-08

Hej hej,

Äntligen bilder på sparvpapegojorna Ask och Embla och mammas och pappas tatueringar gissa vilken som är vems.

 

Älskar dig mest i hela världen


2008-12-06

Hej hej,

Pappa var ute och ”köpte” julklappar med grabbarna, blev mest ÖL och ett litet paket från en butik i stan till mamma, som öppnades med en gång.

Älskar dig mest i hela världen


2008-11-30

Hej hej,

1:a advent och Maud har skrivit lite till Er igen.

Tycker att det är väldigt många som har en tendens till att påpeka det självklara, det är många som har en tendens till att kommentera min längd.

”Du var lång du” eller ”Oj, vad lång du var”, eller motsvarande.

Nähä liksom. Menar du verkligen det? Det hade jag ingen aning om, tack för att du upplyste mig om det! Nu äntligen har jag fått en mening med mitt liv och förstått varför jag kände mig så mycket mer ovan alla andra. Tack!

Tror dem inte att jag är medveten om det eller, eller varför måste man kommentera det? Tvekar ju i alla fall att det beror på avundsjuka, snarare i så fall för att förbättra sin egen självkänsla, genom att trycka ner en annan.

Undra hur dem själva skulle reagera däremot om jag påpeka tillbaka deras egna olika problem, och det som dem har mest komplex över med sig själva.

Det är ju ingen som går fram till en okänd, eller känd, människa och säger ”Oj, vad tjock du var” (alternativt spinkig). Nej sådant tiger man om, ja det är tabu att påpeka. Men däremot en annan människas längd kan tydligen inte anses vara några större problem att
kommentera, där är det fritt fram att kommentera hej vilt

Jag vet att jag är lång, sluta påpeka det självklara!

Älskar dig mest i hela världen


2008-11-24

Hej hej,

November är snart till ända och först idag orkar pappa äntligen skriva ett inlägg i dagboken.

Han kunde inte ens skriva att jag gratta min favorit farbror när han fyllde 40år, GRATTIS Yllepylle. Måste ändå försvara pappa lite han har dränkt sig i arbete, återupptagit träningen, varit på sin bluesmunspelskurs   mm. mm..

Helgen tillbringade de mina i Köpenhamn och Malmö, en lördag med julshopping på Ströget och Tivoli och en söndag i Malmö. På hemvägen hämtades det en liten familjemedlem till, en liten sparvpapegoja en hona på 7 veckor som fått namnet Embla. Det är ytterligare en sparvpapegoja på gång, en hane som skall hämtas i veckan.

Älskar dig mest i hela världen


2008-10-31

Hej hej,

Sista Oktober och någon har haft en jobbig vecka, tur att det varit höstlov nu när klockan ställdes tillbaka ……………………

Varför vrider vi tillbaks klockan egentligen under vinterhalvåret? Är det verkligen bättre att ha det mer ljust på morgonen än på eftermiddagen?

När vi går upp på morgonen så är vi ju ändå mest bara inomhus och gör ordning oss, för att sedan på ett eller annat sätt ta oss vidare och stänga in oss i skolan eller på jobbet. På så vis missar vi ju ändå alla de bästa solglimtarna under dagen, vilka vi behöver för att
kunna samla på oss lite extra energi så här under vinterhalvåret.

Är det inte bättre om vi ställer fram klockan en timme på vintern istället? Så att vi får det ljust när vi kommer hem och är lediga för dagen. På så vis får vi ju ork till att göra annat än att bara gå och lägga oss när vi är klara med dagens arbeten.

Vi lever inte på samma vis som vi gjorde på den tiden då man beslutade om det här med att vrida tillbaks eller ställa fram klockan, så varför anpassar vi oss åt historien istället för att låta nuet anpassa sig efter oss och våran livsstil?

På den tiden är alltså 10 år innan hon föddes 😉 det gäller att ha perspektiv …

Älskar dig mest i hela världen


2008-10-16

Hej hej,

Hej kollegor och arbetskamrater hur har ni det? Saknar ni mig? Jag har fått lov att lägga ut ett reportage Maud skrev om mig dagarna innan det hände ….. håll till godo. 

Älskar dig mest i hela världen


2008-10-12

Hej hej,

Ett år sedan farmors begravning idag, pappa har äntligen rensat bort skräpinlägg i gästboken och fixat lite höstfärger. Vi får se om han orkar uppdatera hemsidan lite oftare nu när golfsäsongen snart är slut.

Tjingeling


2008-10-11

Hej hej,

Idag var det begravning i trädgården hemmavid Felix fick sin sista vila i en Topflite kartong jämte Calippo och Stina. Höstens första ljus tändes på min grav idag och fler lär det bli.

Älskar dig mest i hela världen


2008-10-10

Hej hej,

Felix kom flygande tidigt i morse, det var flera år sedan jag tog med mig honom hem till mamma och pappa. Han bodde hemma hos Andreé men trivdes inte för Coco hackade på honom, det är inte lätt att vara nymfparakit när en stor papegoja hackar på en.

Älskar dig mest i hela världen


2008-09-16

Hej hej,

Vad behövs för att göra en cirkus? Jo självklart ett cirkustält, en överspacklad ”direktör” med glittrig kostym, några töntiga clowner, några koreanska akrobater, lite östländska gymnaster och så en herrans massa djur som förnedras till bristningsgränsen.

Det verkar som om jag har vuxit ifrån det där ytliga då allt som hade med cirkus att göra var spännande och roligt. Idag när jag var på cirkus Maximum ägnade jag mig mest åt att tycka synd om alla dessa djur som tvingas(?) göra det ena efter det andra trixet, bara för att roa oss i publiken. Det är inga naturliga övningar som dem utför. Att exempelvis som katt hoppa genom en eld som står i lågor, när ser vi det i verkliga livet? Inte ens en vanlig människa gör en sån sak hur som helst, så varför ska djuren tvingas till det? Fine om en vuxen människa ställer upp och gör det frivilligt, men jag tvivlar ju på att denna lilla katten gjorde det i varje fall. Det är fel att använda sig av djuren inom cirkusen, visst är det spännande och exotiskt med elefanter som gör beundransvärda tricks, som att till exempel ställa sig på huvudet med hjälp av snabel och framfötter. Men ärligt talat, är verkligen detta snällt? Hur mycket piska har inte dessa djur fått smaka på egentligen?

Likaså kände jag över de små koreanska barnen som slungades upp i luften med hjälp av en gungbräda, för att där uppe sedan göra en trippelsalto med skruv och efter det landa på en madrass på golvet. Eller alternativt hoppa på en tunn bräda och slungas upp i luften och där göra lite volter, för att därefter sedan landa på samma punkt på brädan igen. Man kunde riktigt se skräcken i deras ögon.

Dem riskerar sina liv för att underhålla oss, är det så här det ska vara? Är det så ytliga som vi är? Det hade inte vart några problem för mig om detta var helt och hållet frivilligt på alla sätt, men det känns återigen som att mycket görs emot deras vilja. Som om dem inte har så många andra val än att göra detta.

Människan är ett förnuftigt djur säger man inom filosofin, men hur förnuftiga är vi egentligen om vi tvingar andra djur att förnedra sig själva och göra onaturliga saker som kan utmana deras livsöden? Det som vi tvingar djuren att göra, hade aldrig accepterats om det var en annan människa som blev tvingad till det. Då hade högre instanser ryckt in och sagt emot, för det måste väl ändå bryta mot de mänskliga rättigheter och allt vad
det är?

Sann glädje är skadeglädje sägs det. Är det därför människan så gärna vill roa sig med att gå på cirkus? För att se djur göra olika tricks och bakom kulisserna bli skadade säkerligen både fysiskt och psykiskt. Det är nog ett antal slag med piskan som alla dem djuren rykt på. Det smärtade att se dem.

Måtte jag ha fel över detta, förhoppningsvis kanske djuren tycker detta är roligt. Jag tror inte det, jag tror att enda anledningen till att djuren gör som människan ber den är för att den är rädd för oss. Men måtte jag ha fel som sagt.

Tjingeling / Maud


2008-09-15

Hej hej,

Vad är det för likhet mellan Jultomten och Gud?

Jo, ingen av dem existerar.

Skillnaderna mellan de båda då? Ja dem är flera.

Om du säger att du tror på Gud så brukar folk mer eller mindre respektera din tro, men om du däremot säger att du tror på Jultomten så bemöts du nog snarare med höga skratt.

Varför är det mer normalt och accepterat att tro på Gud än på Jultomten? Jultomten vet vi ju i varje fall hur han till viss del ser ut, vart han bor och vad hans uppgift att göra för oss människor är. Vad vet vi om Gud? Jo, att det är någon eller något högre och allsmäktigt som står över oss. Fast vad mer vet vi? Vad gör Gud egentligen? För det verkar ju inte som om han låter folks böner bli hörda i varje fall.

Bilden av Jultomten, hans liv och hans sysslor är mycket trevligare än Guds. Jultomten sprider glädje, Gud om han så finns tycker jag mer sprider olycka. Självklart kanske även Gud sprider lycka på jorden av alla dess slag, men lika mycket så sprider han olycka. Allt gott kommer med något ont sägs det ju, och om det är Gud som styr över oss så är det inte bara han som skapar freden, det är även han som skapar krigen. Om Gud finns så styr
han över våra liv lika mycket som vi styr över våra gubbar när vi spelar ”The Sims”, om inte mer än så till och med.

Om jag var tvungen att tro på något av dem båda, och fick välja vilket, så hade jag i alla fall valt att hellre tro på Jultomten än på Gud. Påskharen får gärna också vara med på ett hörn för den delen.

Tjingeling / Maud


2008-09-13

Hej hej,

Catharie har tagit hål i öronen och skaffat örhängen, hoppas det går bättre för henne än vad det gjorde för mig, jag fick eksem och kunde inte ha mina. Resten av familjen tatuerade sig på Inkstation i mitten av augusti, jag ville tatuera mig men fick inte lov för mamma och  pappa ”du får vänta tills du fyllt arton” sa dom och när jag var det blev det aldrig av.

Älskar dig mest i hela världen


2008-09-12

Hej hej,

Idag är det ett år sen kom farmor hit till oss …


2008-08-24

Hej hej,

Idag fyller en av världens bästa småsyrror år GRATTIS på födelsedagen Catharie, önskar att jag kunde vara med och äta allt gott du skall ha på din födelsedag.

Älskar dig mest i hela världen


2008-08-17

Hej hej,

Ja då var man tatuerad nu också. En stor sjöstjärna i nacken, Helens sjöstjärna. Den blev lite större än väntat, men det blev snyggare så. Är grymt nöjd och vill bara göra flera nu, en massa fler.

Är helt i extas och sitter och planerar mina framtida tatueringar nu typ. Skall lätt gå till samma tatuerar dessutom i så fall. Han var så jäkla ball, duktig och trevlig. Helt enkel grym. Tråkigt bara att han har en väntetid ända fram tills jul nu, fast det gör inget för det
ger mej bara mer betänketid i så fall ju. Vill ju inte gärna göra någotförhastat bara för sakens skull.

För er som undrar hur det kändes så kan jag ju säga det att först när han gjorde konturerna så kändes det precis som om han skar i mig med en kniv. Fast sen så kändes det inte så mycket mer, var inget farligt i alla fall. Eller det var en behaglig smärta.

För övrigt kan jag ju berätta det också att jag blev nervös två gånger. Första gången var när jag gick ur bilen och var på väg till studion, och sen en gång till väl inne i studion. Där inne var jag som mest nervös, och det var precis när han starta nålen och skulle börja tatuera mig. Då slog hjärtat nog något fortare än vanligt, fast sen när han väl börjat tatuera så var det inga problem alls.

Ni får vara nyfikna ett tag, bild kommer så småningom


2008-08-03

Hej hej,

Ungdomar och barn i vår värld gnäller idag över saker som exempelvis att gå till skolan varje dag och liknande, samtidigt som barn och ungdomar i tredje världen inte vill något hellre än just dem sakerna som vi surar över.

På grund av detta får vi höra att vi är otacksamma och självupptagna, eller likartat, och vi får ofta höra kommentarer som ”Tänk på barnen i Afrika, du är lyckligt lottad…” osv.

Fast faktum är ju den att vi har ju det så himla förspänt här i vår del av världen, vi har blivit bortskämda så varför ska vi nöja oss med mindre när man alltid vill och kan sträva efter det bättre?

Dem i tredje världen har inte samma förutsättningar som oss och deras mål är därför heller inte lika höga som våra, deras drömmar kanske är desamma men inte deras mål. Alla har vi en strävan efter det bättre och man har olika mål beroende på hur mycket man har bakom sig och på vilka ens förutsättningar är.

Så på grund av detta är dem i tredje världens mål inte lika höga som våra, dem uppskattar mindre än oss eftersom att dem redan har ännu mindre. Kanske kan vi på ett sätt nu säga att det är dem som är lyckligt lottade, och inte vi? Eftersom dem ju nöjer sig med det mindre, och är glada för vad livet har att ge dem. Man kan tycka att vi borde ta efter, men
saken är ju den att om de själva hade haft mer så hade dem väl ändå inte heller nöjt sig av mindre, eller? För vem vill sträva efter det sämre? Det är ju som att föra utvecklingen bakom, som att gå ifrån industrialisering tillbaka till vanligt primitivt jordbruk igen.

Älskar dig mest i hela världen


2008-08-02

Hej hej,

Årets sommarplåga är visst inte myggen i år utan den kommer i istället i form av en geting. Getingarna attackerar och förstör våra härliga middagar ute på altanen, och istället för lugn och ro så är det viftande arm och hysteriska skrik från annars fullt normala vuxna
människor.

Jag själv lider inte så värst mycket av dessa getingar egentligen, kommer det en geting till mig sitter jag bara lugn och stilla och väntar på att den ska flyga vidare. Medan i princip alla andra hoppar högt, skriker, viftar med armarna åt alla håll och kanter för att sedan
till slut ge upp och springa där ifrån i panik. Pappa är väl i och för sig också hyffsat lugn när det kommer till getingarna, han mördar den ene efter den andre med våra bestick och det hela känns mest grymt ondskefullt och ofräscht. Fast det blir ju i alla fall en geting mindre som stör, om man förutser att det inte dyker upp nya som vill hämnas då vill säga.

Bästa taktiken för att slippa getingarna verkar dock vara på mitt sätt, i alla fall om man ska se på statistiken för vem som blivit stucken mest i år.

Jag har nämligen inte blivit stucken en enda gång på flera år, peppar peppar ta i trä. Samtidigt som Catharie, som viftar hysteriskt och skriker så fort en geting kommer, har blivit stucken 2 gånger denna veckan. Och pappa, som försöker mörda alla getingar han ser, har även han blivit stucken 2 gånger den senaste veckan.

Så då måste ju mitt sätt att uppföra sig ändå vara smartast? 😉

Tjingeling badring


2008-07-29

Hej hej,

Vill bara uppmana er att passa på att njuta av värmen nu när den faktiskt är här hos oss, vänd ansiktet mot solen och bara njut. Ta åt dig av alla solens strålar och låt dig värmas. Det kommer behövas för att klara av de kommande 11 månaderna då solen kommer lysa med sin frånvaro och man till följd av det blir trött och hängig i brist på solljus och
D-vitamin.

Tjingeling


2008-07-22

Hej hej,

Bästa sättet att fort bli på bra humör måste nog vara att shoppa. Snabbaste vägen till olycka igen lär väl dock vara när man kollar kontot efteråt och det visar sig att man är på minussaldo i princip. Inte lika roligt! Är i alla fall helt i extas nu efter att ha fått shoppat lite idag. Först mötte jag Emma och så köpte vi present till Lisa. Något som gick både snabbt och enkelt… nästan för enkelt. Men skönt att ha det avklarat i alla fall för vi hade aldrig fått gjort det annars.

Sen så bar det av på jakt efter kläder till mig själv tillsammans med min kära mor, gick väl sisådär bra. De första plaggen jag testade såg värre ut på mig än vad en potatissäck hade gjort, i princip. Så efter några goda skratt åt mig vid omklädningsrummet så la vi kläderna på is för en stund och svischade istället iväg till närmsta skoaffär, vilket visade sig bli Nilsons.

Väl ine på Nilsons så hittade vi ett par av dem dampiga Vagabond-skorna som jag suktat efter lite av och till, och eftersom dem bara kostade 300 kr nu så var köpet ett faktum.

Sedan efter att ha stillat mitt köpbehov något med ett par skor så blev det dags att ta upp jakten efter en viss klänning som jag hittade på MQ för ett tag sen. Den var dock utom synhåll för mig, och likväl var alla andra snygga kläder det också.

Så då började vi istället vandra oss uppåt till Peak Performance affären för att spana in den snygga ljusrosa hood-tröjan som jag har trånat efter så länge. Det hela slutade dock med att jag inte bara tittade på tröjan utan även, inte helt oväntat, lämnade affären som 1000 kr fattigare och med en påse i handen och den rosa tröjan där i.

Därefter så traska vi vidare med en annan MQ-butik i sikte, men då vi fick för oss att gena genom Mango var en ypperlig idé så fick vi skylla oss själva när det istället visade sig vara en ordentlig senväg. Men det hade ju sina grunder i att jag hittade en bedåransvärd pipitarutig fodralklänning, vilken var som klippt och skuren för mig.

Tyvärr så visade det sig dock vara som så att den underbara klänningen endast gjorde sig bra på mig ståendes, för när jag skulle testa att sätta mig ner så var klänningen inte lika skön att bära. Nej det gick i princip inte att andas i den då, eftersom den blev om än något ännu tajtare när man satt ner. Och då den tjusiga klänningen självklart inte heller fanns i
någon större storlek så fick jag lämna affären med ett brustet hjärta istället för ännu en påse i handen, och en svältande plånbok.

Denna misslycka lämnade mig turligt nog ganska så snart igen, för jag tröstade mig nämligen genom att shoppa ytterligare lite till. Väl hemma igen så gick jag nämligen in på Acne’s hemsida för att spana lite och när jag satt där så fick jag plötsligt ännu ett av mina
”måste-köpa-nya-jeans-ryck” och köpte mig ett par jeans över nätet, väldigt vågat kort om jag får säga det själv. Fast jag har ju välldans bra kolla på Acne jeans och hur dem sitter på mig, och det är ju som Emma sa ”Men du passar ju i alla Acne”. Så det lär ju inte vara några större problem, och i värsta fall så har jag ju alltid öppet köp! Väl?

Sådär, nu är väl dagens höjdpunkterbåde summerade och kartlagda och jag känner redan nu hur mitt lyckorus sakteligen håller på att avta igen, i och med att jag just insåg att alla pengar är slut.

Fast vad gör väl det? Lyckan kommer tillbaks när jag får ta på mig mina nya saker, och sen igen när mina jeans kommer som ett brev på posten.

Och om inte annat så får jag ju lön på fredag!


2008-07-13

Wejhej!

Hur ser himmelen ut? Om vi blickar upp mot skyn så lär vi oss att den mestadels är i någon nyans av blått, ibland med inslag av vitt eller svart. Det vita eller svarta kan se lite olika ut, men det gör inget för det är inte himmel ändå, det är moln. Ibland kan himmelen vara mer åt det rödgula hållet, och även inslag av lila kan urskiljas, det är vid gryning och
skymning. Ja så kan den himmel som vi blickar upp mot se ut, men hur ser den himmel som änglarna bor i ut?

Är min himmel likadan som din himmel?

Jag läste en bok en gång, ”the lovely bones” hette den (”flickan från ovan” på svenska), enligt den boken så var himmelen någonting individuellt, och den formades efter vad man önskade sig. Fast i de lägen då man delade sin önskan med någon annan så kunde man mötas i himmelen.Vilket även gick om man på något vis kompromissade lite. Så för det mesta fanns det andra änglar i ens himmel, och kanske så stötte man på nya änglar och gamla försvann då man ändrade sin önskan.

Om änglarnas boning är likadan i verkligheten som det var i den boken som jag läste så hoppas jag att när jag dör och kommer till himmelen att min himmel kommer att sammanfalla med Helens, att den kommer vara exakt likadan i princip. För jag vill aldrig skiljas ifrån henne igen.

Dessutom, enligt den boken så brukade änglarna titta ner på sina älskade som fortfarande levde och följde deras liv. Jag hoppas att Helen gör likadant…


2008-07-03

Wejhej!

Nu tar Maud över och kanske så blir det lite bättre uppdateringar än en gång varannan månad som det är nu. Fast jag vet inte, man har ju ganska fullt upp nu när det är fint väder och allt så vi får se.

Nu har jag i alla fall kommit hem ifrån den bästa resan jag vart med om någonsin; resan till Ayia Napa (Cypern) med kompisarna. Hade grymt kul med sol och bad hela dagarna och sedan massa festande hela nätterna långa. Det hade allt vart något för Helen det!

Man träffade ju dessutom på en massa roliga människor överallt. Alla var jättetrevliga och omhändertagande, om man bortser från ”superidioterna” då som bara var tutgalna och annars mest kollade snett på en så fort dem fick chansen.

Menmen, nu är den underbara och efterlängtade resan plötsligt över och på direkten efter att man hade landat så fick man ju stänga in sig på ett kyligt kontor istället, men bara så att man kan tjäna in lite pengar till en ny resa.

Lite mer ingående så är det som så att jag har börjat jobba på Volvo tillsammans med mamma, dock på avdelningen bredvid så att hon slipper mig litegrann i alla fall. Tyvärr har jag väl inte riktigt ställt om mitt dygn igen efter resan och vant mig vid att gå upp tidigt igen, så man är ju en aning trött hela tiden än så länge. Men förhoppningsvis hinner jag väl vänja mig vid tidiga uppgångar snart, och annars så har jag ju i alla fall 8 veckor på mig. Vilket ju dessutom passar perfekt sen när man måste vänja sig för att gå upp tidigt till skolan också, då är jag ju redan van 😉

För övrigt så har pappa sänkt sitt handicap i golf rätt rejält nu sedan han fick sitt gröna kort förra året, han fixade idag så att han har 22,9 i handicap. Mamma däremot står nog still på sitt 36, fast det är inte fy skam det heller för en annan har ju inte ens fixat 36 ännu. Fast jag får väl skylla på att jag valde körkort istället för grönt kort, och på tal om det så trodde jag att det skulle ryka häromdan. Hade polisen efter mig, och jag kan ju erkänna det att jag var rätt skakis då polisen följde efter mig ända in på våran lilla väg. Då trodde jag verkligen att det var kört för mig, men tur som man har så stannade han mig aldrig utan körde tillslut förbi 🙂

Och för att nämna något om familjens lilleputt också så kan jag ju säga det att vi äntligen fick hämtat hem henne ifrån Annie idag, efter många om och men skulle jag dock tippa. Hon hann då inte mer än krama om mig i lördags efter att jag kommit hem till kylan igen, sedan stack hon upp till Annie och då blev en övernattning till en till och för att sedan sluta med att man nästan kunde tro att hon flyttat hemifrån. Men vi får väl hoppas på att det i slutändan blir jag som flyttar före, för annars blir det en aning pinsamt för min del ju! Fast klart, är man hemmakär och sällskapssjuk så är man. 🙂


2008-06-23

Hej hej,

Årets ljusaste dygn ”sommarsolståndet”  har varit här, mamma har fått 36 i handicap och Maud har åkt till Cypern, det händer något hela tiden. I´m yours med Jason Mraz som var min sista favorit och som spelades i kyrkan innan själva begravningsakten ligger på topplistorna, underligt var jag ett och ett halvt år före min tid?

Älskar dig mest i hela världen


2008-06-1

Hej hej,

Det händer saker, idag klarade Maud av uppkörningen, Hanis Bananis fyller år, GRATTIS på Er. Maud fick dessutom ett stipendie på avslutningen i skolan och sommarjobb på Volvo.

Skall försöka få pappa att uppdatera dagboken oftare.

Älskar dig mest i hela världen


2008-05-11

Hej hej,

Värmebölja över södra Sverige, shorts och kjol på, blommorna på min grav behöver vattnas, men i morgon så blir det kallare igen. En av de sista bilderna på mig, tagen av en mobilsäljare när jag skulle köpa min telefon. Var rätt trött åkte dit direkt
efter jobbet med pappa, kunde inte bestämma mig utan fick åka tillbaka efter ett tag och köpa min Samsung.

Älskar dig mest i hela världen


2008-05-07

 

Hej hej,

Idag snubblade Catharie i trappan i skolan och fick åka till vårdcentralen för att sys med ett par stygn.

Älskar dig mest i hela världen


2008-05-01

Hej hej,

Så var det första maj igen, i år får det demonstreras i regn men vad gör väl det. Någon förstörde Mauds cykel i natt när den stod vid busshållplatsen i skrabbe. Framhjulet är helt förstört söndersparkat hoppas att den som gjorde det fick ont i foten.

Tjingeling


2008-04-27

Hej hej,

April är snart till ända och idag samlades delar av släkten för att fira pappa som fyller år på tisdag. Grillspett och potatisgratäng stod på menyn till efterrätt var det glass.

Det är snart dags att hämta hem cabben, pappa behöver fixa lite med den han har haft en nyrenoverad 283:a stående i 2 år men saknar grenröret på vänster sida, någon som har ett liggande till en Chevelle 65:a?

Älskar dig mest i hela världen


2008-04-23

Hej hej,

Catharie gjorde sin första birdie idag, GRATTIS på dig lillsyrran.

Älskar dig mest i hela världen


2008-04-09

Hej hej,

Fin bild du la ut på mig på din sida Hanna, pappa var där och knyckte den direkt, hittar du fler så får du gärna lägga ut dessa också. Tack för snusen förresten det var ett tag sen sist, var även länge sen jag fick öl också måste be pappa komma förbi och dela en pilsner med mig. Hanna vill du tyda baksidan på min sten hittar du lite hjälp på riksantikvarieämbetets
hemsida.Smycket jag har på mig kommer snart att pryda mamma, pappa och Maud på olika ställen.Om nu mamma vågar förstås.

Älskar dig mest i hela världen


2008-04-08

Hej hej,

Mamma åker till Norge på en tjänsteresa och hon blir helt begeistrad över landskapet men har inte med sig någon kamera att plåta med.

Hej då


2008-04-06

Hej hej,

Hamburgare och virtual bowling på Hard
Rock Cafe för hela familjen, mamma vann förstås pappa fick mest springa fram
och se till att kloten kom fram då dom hela tiden fastnade bakom skärmen. Som
kompensation för att banan krånglade fick pappa en friplåt till ny bowlingrunda
när det passar. Den knyckte givetvis Maud som tycke att en av bartenderna var
värd ytterligare ett besök på Hard Rock igen. Lite dålig planering att dom inte
såg till att gå en dag när Hanna jobbade. Hanna du får ge Maud namn och
beskrivning på dom som jobbade i baren vid bowlingen i söndags em.

Tjingeling badring


2008-04-05

Hej hej,

Dop idag, lillkusinen Max som jag aldrig fick träffa döptes i Lundby gamla kyrka, samma kyrka som jag döptes i för tjugo år sen. Släkt och vänner var där men farfar prioriterade annat precis som vanlig, han var ju inte ens med när Max mamma hans egen dotter min faster Yrsa döptes. Ibland undrar man om han om han verkligen förstått att barn och barnbarn är dom han har kvar nu när farmor är här hos oss. Tävling i bridge var anledningen denna gången tror han att han är med i bridgelandslaget eller.

Älskar dig mest i hela världen


2008-04-01

Hej hej,

Har du blivit lurad idag? Hade tänkt be dig skriva om det i gästboken men den har vi tyvärr fått stänga av tillfälligt.

Nu är den igång igen, bjud på dig själv och skriv om hur det gick till när du blev blåst.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-31

Hej hej,

Sista dagen i mars och i morgon kommer det att luras både här och där…

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-28

Hej hej,

Maud fixade teoriprovet idag Grattis, fast lika snabb som mig var du inte, kan det bero på att du fyllde arton på en helgdag.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-24

Hej hej,

Grattis på födelsedagen Maud, riktigt synd att man inte fick en smakbit på den fina tårtan du gjort, jag fick ivarje fall en bild på den. Hörde ingen som sjung för dig idag, hur tråkig släkt har vi? I år är det vinter i slutet av mars förra året var det sommar, det är inte speciellt ofta det har snöat på din födelsedag.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-19

Hej hej,

Så kom den till slut, vintern med snö och kyla men den blir nog inte så långvarig.

Tjingeling


2008-03-15

Hej hej,

Tråkigheter, i början av mars omkom en familj med tre personer vid en frontalkrock med en lastbil vid Hol i närheten av Alingsås.

I GP kan man läsa att en strategisk planerare på Vägverket, är medveten om
problematiken.

– Sträckan har varit olycksdrabbad, säger hon. Därför har vi satt upp kameror och målat ett mitträcke på sträckan. Fysiska mitträcken är kostsamma och vi saknar resurser. Men vi för diskussioner kring sträckan och det finns planer på en större förändring.

Har ni hört något så korkat ”målat ett mitträcke” är dom helt imbicilla på vägverket? Får Sveriges bilägare tillbaka något för de skatter dom betalar eller är det bara för att avlöna
vägverkets personal?

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-14

Hej hej,

Någon har namnsdag idag grattis på dig. Har glömt av att berätta att pappa har varit och klippt sig för första gången på över ett år.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-13

Hej hej,

Nu var det ett tag sen jag lyste upp tillvaron för Er, i varje fall så som ni kommer ihåg det. För visst var det så jag att sken som en sol och kvittrade som en fågel, i varje fall när humöret var på topp. Helen/Helena kommer från det Grekiska ordet för lysande kan det ha något med det att göra?Mitt favoritsmycke som jag fick av Maud föreställer en sjöstjärna, ni som har varit och hälsat på mig har ju koll på detdär med stjärnor. Pappas farmor hette Stella som kommer från det latinska ordet för stjärna. Visst det är långsökt men det kan ju också finnas ett samband?

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-09

Hej hej,

Har ni funderat över försäkringsbolagen som slår sig för bröstet och gör reklam i TV att dom är med och påverkar bilfabrikanterna för att dessa skall ta fram säkrare bilar. Men när man kommer upp i lite högre hastigheter och vägarna saknar mitträcken då hjälper det inte att bilarna är säkra. Ett tvärstopp vid en frontalkrock är ett tvärstopp och de
inre organen slungas sönder inuti kroppen, dom klarar inte att bromsas in så fort. Dom hade däremot klarat av att slå i ett mitträcke, då händer nästan ingenting mer än att bilen blir förstörd, hade det då inte varit bättre om dom satsat pengarna på att påverka t.ex. vägverket så att det byggs säkrare vägar? Kanske till och med varit med och satsat pengar på de allra mest olycksdrabbade vägsträckorna. Men helt krasst är det ju så att om vägarna blir säkrare och olyckorna minskar till noll så får försäkringsbolagen inte in några pengar, vem vill försäkra sig för något som aldrig kommer att inträffa?

Då är det väl försäkringsbolagen som är dom riktiga skurkarna, det är ju faktiskt dom som skor sig på att folk skadas och dör i trafiken. Dom hade mycket väl kunnat vara med och sett till att våra vägar blev säkrare, men intresset finns tyvärr inte för då kommer intäkter och vinster att minska och minskar dom så minskar bonusarna till cheferna.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-08

Hej hej,

Träning, träning och åter träning, Maud och mamma är helt besatta av att träna, dom är idoga och är på gymmet säkert tre gånger i veckan. Så var det inte på min tid då fick man ta sig till gymmet på egen hand mamma kunde på sin höjd åka iväg och spinna, mormor var jätteglad över att mamma börjat med handarbete.

Tomas och pappa är idoga dom med, har precis börjat med GymGolf dom gick ett instruktionspass i måndags vi får se om det ger utdelning i vår. Pappa har i varje fall gett sig den på att vinna det där vadet, han har bokat in sig på Kick Off träning och en privat lektion hos en Pro.

Igår fick jag påminnt pappa om att det är internationella fruntimmersdagen idag så han fick köpt en fin bukett till mamma. Vet faktiskt inte om det var nödvändigt för det har redan börjat komma upp blommor i mammas rabatter krokusen har redan slagit ut. Vid växthuset har rabarberna börjat komma upp, våren har slagit till utan att vintern hann komma hoppas att det håller i sig.

Älskar dig mest i hela världen


2008-03-03

Hej hej,

Har haft en rätt tråkig vecka fick vara ensam hemma långa stunder för att vakta huset när de mina smet iväg till Gran Canaria. Det har dom gjort sig förtjänta av, även om det inte var kul att bli lämnad ensam, det är klart hade det kommit besökare så hade dom inte kunnat se mig men jag hade nog sett till att dom i varje fall känt sig riktigt ovälkommna. Jag har ju i och för sig inte suttit här hela tiden smet iväg för att kolla till dom då och då, har även varit iväg och kollat Vivi och hennes syster Verra i Thailand men det har ni väl förstått när ni läst Vivis hälsningar i gästboken. På Gran Canaria var det soligt och varmt, pappa lyckades bränna sig redan första dagen. Catharie låg i poolen hela dagarna så hon är inte riktigt lika brun som pepparkakan Maud.

Älskar dig mest i hela världen


2008-02-22

Hej hej,

Stormdags igen SMHI har en klass 2 varning över mina gamla hemtrakter, där jag är nu ni vet i ”paradiset” där har vi inget dåligt väder inte ens dåliga kläder ;-). Det är klart jag saknar ju det där med att handla jeans titt som tätt men behöver man inga så finns det
ingen anledning.

Hur är det tror ni att vi ses igen? Det är ju lätt för mig att säga för jag är ju en av alla dom som vet vad som händer efteråt. Men vad tror ni, tror ni något annat än att vi blir energi och gödning åt växterna? Vad är meningen med allt och alla, vad är tro?

Fundera på den …

Syrran och mamma har svaret se vad Maud  skriver om vad som hände i går kväll.

Äntligen dök hon upp.
Vi hade väl så smått gett upp hoppet om det, gick på seanserna mer för skojs skull, såg det som vanliga föreläsningar numera nästan. Men ikväll så blev det ändring på det igen, ikväll dök hon upp. Om det nu var hon då vill säga, om det inte bara var bluff och båg. Men allt stämde ju så väl in, så jäkla väl passade allting in på beskrivningen av henne.

Personligheten. Bokstaven M, M som i Malin, M som i Maud? Siffran 14. Fjorton fjorton fjorton, hörde vi rätt sa hon fjorton? Hon var ung, mellan 20 och 30, kanske till och med i tonåren, det var mer mot det yngre i alla fall. Ljust hår, normalt byggd i kroppen och lagom lång. Gillade att ändra i sitt useende, både klädesmässigt och vad det gällde exempelvis hårstyling. Det kunde bara vara hon, det måste vara hon. Personligheten igen, hon var naiv, svag samtidigt som hon kunde vara tuff. Hon vågade inte visa sitt ansikte, hon skämdes. Precis som förra gången, precis som när vi var hos pappas jobbarkompis. Alla bitar passade in. Hon dog hastigt.

Helen dog den fjortonde i den sista månaden år 2006, det är fjorton månader sedan nu. Idag är hon 20, hon dog 5 dagar efter sin nittonde födelsedag. Helens personlighet var som sådan hon beskrev den, utseendet likaså. Det stämde verkligen in alltihop. Så varför kan jag fortfarande ändå inte tro fullhjärtat på det?

”Vill du fråga henne något?”

Vad fasen ska man fråga, kunde bara komma på Ja/Nej frågor, och sådana är ju inte särskilt övertygande. Mamma frågar om det hade gjort ont, hon svarar både ja och nej. Hon hade blivit rädd när hon insett vad som var på väg att hända, men det gick ändå snabbt, det kom healing från den andra sidan.

Det enda jag kan glädja mig åt nu ifall att det verkligen är sant, det är att hon är lycklig nu. Hon mådde bra. Hon mår bra

Älskar dig mest i hela världen


2008-02-20

Hej hej,

Gänget som mamma och pappa brukar umgås med har åkt en bussresa till Österike, det har varit planerat sedan länge, ja sen innan den där dagen ni vet…. Men de mina orkade inte åka med, Catharie gillar inte att göra långresor hon blir åksjuk och brukar spy. Här vid sidan sitter Tomas i backen, ni vet han som gifte sig med Lisbeth i somras, gör man bilden mindre ser byxorna ut som gips och ena benet på stolen ser ut som en krycka, men så är det inte. Dom verkar i varje fall ha att göra för Tomas har inte haft tid med mer än en hälsning via MMS och han som skulle SMSá varje dag.

Älskar dig mest ihela världen


2008-02-14

Hej hej,

Då har det gått fjorton månader sen det hände och ett år sen lillsyrran och kusinerna stampade ner tuvorna över min urna. Det har även gått ett år sedan denna sida blev officiell, över arton tusen träffar på ett år, det är ju kanon men visst hade det varit bättre med mitträcke.Hoppas att ni har det bra där nere i Thailand, alla ni jag känner som är där, var rädda om Er. Hade det bara varit som vanligt hade jag varit där med Er jag med.

Älskar dig mest i hela världen


2008-02-10

Hej hej,

Hade det funnits mitträcken så hade denna sida inte funnits, då hade jag och många andra forfarande kunnat reta och oroa sina föräldrar och syskon.

Visst är det underligt att det bara är på Hisingen inom Göteborgs Stad som det saknas mitträcken på  och  vägarna. Är det så att Göteborgs Stads politiker och vägverket helt enkelt anser att de som bor och arbetar på Hisingen är mindre värda än de som bor i de södra stadsdelarna, man kan avvara medborgare som oss.

Något sådant måste det vara för om man åker på lederna till och från Volvo och ytterhamnen så saknas det mitträcken på storadelar av Öckeröleden, Norrleden och även på Lundbyleden. Volvo är en av Svergies största arbetsplatser och Göteborgs Hamn en av Europas största hamnar. Hur kan det då vara så att man inte har försett vägarna till och från dessa arbetsplatser med mitträcke när man lyckats göra detta ända ner till dom fina kvarteren i Askim och ännu längre söder ut.

Aktiebolaget Göteborgs Stad sköts som vilket företag som helst, det gäller att klämma ut så mycket som möjligt av fotfolket så de som styr kan smörja kråset. Man tycker säkert att det är synd att det omkommer någon då och då men det gör inget för man har sett till att det är rätt medborgare som gör detta.

Man pratar om nollvision men helt krasst är det väl så att om dödsolyckorna minskar till noll och skadade i trafiken minskar så blir ganska många personer i ledande befattningar inom vägverket, Göteborgs Stad och inom andra verksamheter arbetslösa. Då är det bättre att en strid ström av människor dör än att någon av beslutsfattarna boende i de södra stadsdelarna blir av med jobbet.

Älskar dig mest i hela världen


2008-02-05

Hej hej,

Maud fick syn på pappas nya pass idag och började genast att skriva …….

Ingen är fulare än sitt egna passfoto, så är det bara.

Redan innan du stigit in hos polisen för att göra ditt pass så är du dömd till att misslyckas på bilden, och har man tur så blir även namnteckningen en riktig hit.

Det spelar ingen roll hur mycket man än förbättrar sitt yttre och hur bra det än känns efteråt när bilden väl är tagen, för när det sen är dags att hämta ut sitt pass så är det fortfarande lika kasst som det förra. Inte heller har det väl blivit särskilt mycket bättre efter att man ändrade att man nu ska ta kortet hos polisen direkt istället i deras fotomaskin, och att det dessutom ska tas helt framifrån nu för tiden. Ingenting sätts till din fördel och ansiktets asymmetriska former och alla andra sorters skavanker kan ju knappast bli tydligare än nu?

Det enda man kan glädjas åt angående sitt pass är väl bara att man sällan slipper visa passet annat än när man reser iväg, vilket därför kanske inte sker allt för ofta om man är en vanlig medel-Svensson. (Förutsatt att man inte är som mig då och använder det ständigt istället för att skaffa ett id-kort, eftersom man är för lat för att skaffa ett riktigt id-kort som ändå också kommer se förjäkla hemskt ut).

En annan konstig sak med pass är att om man inte har ett pass och behöver komma iväg fort så får man skaffa ett provisoriskt pass som kostar ungefär det dubbla priset och bara kan användas en gång, trots att enda skillnaden på detta och ett vanligt är att detta är rosa istället för rött. Varför har man inte som så bara att man får skaffa ett riktigt pass till ett dyrare pris bara om det är akut?

I alla fall…. Om det nu mot alla odds faktiskt ändå finns någon där ute som ser bra ut på sitt passfoto så säger jag bara ”Hallelujah!”. För den jäkeln* som faktiskt ser bra ut på sitt passfoto måste fasen vara en riktig naturlig skönhet, något av en gudomlighet kanske till och med.

*den ”jäkeln” är nog pappa hon syftar på

Älskar dig mest i hela världen


2008-02-03

Hej hej,

Idag är det kalas här uppe, farmor fyller år, inte så att vi sjunger ja må hon leva men vi firar i varje fall.

Kan ni gissa vem som skrivit nedanstående?

En bild säger mer än tusen ord brukar man säga, och det är väl på både gott och ont det där.

Visst är det sant att bara en bild kan säga mycket, men det är inte alltid sanningen som den förtäljer för det. Särskilt inte nu för tiden med program så som Photoshop och dylikt, där igenom kan vilken bild som helst få ett helt nytt utseende. Dessutom så sker det ju alltid fiffel när det gäller att visa sin bilder för offentligheten, man visar ju alltid bara dem där bilderna som man ser bra ut på. Aldrig dem där man exempelvis gör fula grimaser eller ser tjock ut på, dem bilderna hamnar i papperskorgen direkt. Så gör alla, och det vet vi. Tjejer har nog dessutom en tendens till att gå steget längre vad det gäller sådant också. Jag tror att många tjejer likväl omedvetet som medvetet väljer bilder där man själv ser nästintill ”perfekt” ut, samtidigt som man inte väljer lika fina bilder på sina kära små söta vänner. Man vill ju trots allt alltid vara den som ser bäst ut?

Så hur mycket kan man egentligen lita på bilderna nu då, och på de som pryder dem? Ser personen i fråga verkligen ut såhär i verkligheten? Har photoshops älskvärda funktioner vart i farten och retuscherat? Dessutom, vart går egentligen gränsen mellan vad som är att endast rätta till skönhetsfel och på vad som är att förvandla sig själv, att förvrida och förvränga sitt yttre? Är det tillåtet att ta bort en finne i photoshop eller är man totally fejk då och anses vara en person som inte kan stå för den man är? Eller går gränsen senare, då man exempelvis ändrar om sina former, hår- eller ögonfärg? Eller är det bara när man inte ens kan se vem personen i fråga längre är?

Och vad gör allt det här egentligen idag? Jag menar nu kan man ju ordna så att man själv blir helt fejk redan innan man hamnar på bild ändå ju. Löshår, linser, lösnaglar, push up-bh, korsetter, smink för övrigt… Ja listan kan göras lång som ni kanske ser, u name it liksom! För det finns faktiskt hur många sätt som helst att ändra om sitt utseende på idag, vissa väljer till och med att lägga sig under kniven till fördel (?) för sitt yttre.

Frågorna är nu bara; Varför är vi aldrig nöjda med oss själva? Borde vi vara nöjda ens? Handlar inte lite livet om att man ska sträva efter någonting bättre jämt, och varför inte ta chansen att ändra sig om man då kan det?

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-28

Hej hej,

Kroppskonst på gång, Maud och mamma har blivit sugna när de sett Hannas, Vivis och Veronicas tatueringar. Dom har varit iväg för att kolla lite men första studion dom var vid kommer inte att få besök igen. Spännande jag återkommer, fram för allt om mamma klarar detta 😉 smärta är inte hennes starka sida.

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-23

Hej hej,

Idag fyller världens bästa mammelutt år, GRATTIS på dig, krya på dig också, hur kul är det på en skala då att vara sjuk på sin födelsedag. Till Er som inte fick tummen ur så har Maud fått sålt sin balklänning.

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-20

Hej hej,

Grattis på födelsedagen Vivi.

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-17

Hej hej,

Idag har det varit namnbyte på gästboken för att slippa skräpinlägg, pappa får jaga tag i en smartare gästbok så vi slipper sånt. Annars är det ungefär som vanligt här uppe, har i och för sig varit lite väl blåsigt de sista dagarna ljusen slocknar i vinden. Nu får ni passa på om ni skall köpa en fin balklänning Maud skall sälja sin på Blocket, jag hann inte sälja min, jag fick med mig den dit jag är nu. Vill ni se hur den såg ut så finns det en bild på mig när jag är uppklädd i den under gallerierna.

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-13

Hej hej,

Pappa träffade en av mina bästa vänner i torsdags när han var var ute med sina jobbarkompisar på Hard Rock Cafe. Hanna jobbar där som bartender, båda två började lipa pappa kunde nästan inte prata alls, vill ni veta lite om Hanna kan ni kolla hennes blogg som ni når om ni klickar här.

Jag måste faktiskt tala om att Maud tränar hon med, hon är väl den som är flitigast, boxning med pappa och bodywave, bodypump, spinning och core med mamma.

Älskar dig mest i hela världen


2008-01-09

Hej hej,

Har ni också väntat på att det skall hända något här? Nytt år är det i varje fall och ledigheterna är slut, nu är det dags för mamma och pappa att jobba bort allt dom tröståt
förra året. Å dom e faktiskt duktiga tränar två till tre gånger i veckan och har till och med slutat äta godis får se hur länge det varar. Men en och annan pilsner slinker det fortfarande ner i pappas strupe då och då, det var länge sen han var här och gav mig något ;-). En nytagen bild, lyktan till vänster på bilden hade Anette med sig till julklappleken på nyårsafton, Catharie lyckades till slut att vinna den. Tack båda två den är jätte fin.

Älskar dig mest i hela världen