2006 & 2007…

…vad hände det första året efter olyckan.


2007-12-31

Hej hej,

Så är då 2007 snart till ända, en kall men fin sista dag fick
vi i varje fall, det kom till och med några snöflingor sent på
eftermiddagen.

Tack för att ni varit här inne på min hemsida,

hos de mina och uppe vid min grav.

Inga dumheter i kväll, jag har koll på Er 😉

Gott Nytt År på Er

Vi ses här igen 2008


2007-12-27

Hej hej,

Så har det då gått ett år sen den där onsdagen efter jul, när jag låg där i min vita kista längst fram i Björlanda kyrka.

Locket på kistan räckte inte till för alla blommor ni lämnade hos mig så kyrkoherden fick hämta ett extra bord.

Många tårar fälldes den dagen och ännu fler har fällts sen dess, tar dom aldrig slut. Nej jag tror inte det men dom kommer inte riktigt lika ofta längre, men dom kommer fortfarande nästan varje dag.

Jag hade i varje fall tur med vädret den där dagen det kan man inte säga att ni har haft idag.

Älskar dig mest i hela världen


2007-12-24

Hej hej,

God Jul på Er alla vänner
och även dig jag inte känner!

Älskar dig mest i hela världen


2007-12-21

Hej hej,

Tråkigt att man inte ens kan få ha sin gravplats ifred, det såg för bedrövligt ut vid min grav när mamma och pappa kom förbi på eftermiddagen, någon har varit här och röjt bland alla dom fina blommor jag fått från Er, ryckt ur dom ur vaserna, vält ljus och andra småprydnader.

Mammas dator har inte fungerar som den skall det sista dagarna så pappa har inte haft möjlighet att uppdatera mina sidor han har fått ominstallera datorn för att få den att fungera i stället. Dom borde väl ändå ägnat sig åt julklappar och julpyntande så denna jul blir bättre än förra.

Tjingeling


2007-12-16

Hej hej,

Graven 2007 12 15Julshoppingen är i full gång, det blir betydligt mer klappar i år om man säger så, och en något roligare jul också hoppas jag. Men jularna kommer nog aldrig bli vad dom har varit, den stora familjehögtiden har fått sig en ordentlig törn, i varje fall för de mina.

Det har blivit en hel del blommor både hemma och här uppe vid min grav, vaserna tog slut så mamma fick trixa och fixa så att alla fick vatten och något att stå i.

Många fina hälsningar har det blivit också, pappa kommer att lägga in några av dom under Gallerier och Hälsningar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-12-14

Hej hej,

Tid är underligt, en timme, en minut ja till och med en sekund kan kännas oändlig men ett år kan försvinna och det känns fortfarande som om det var igår. Idag har det gått ett år, ett år ingen skulle behöva vara med om, men tyvärr händer det nästan varje dag att någon förlorar ett barn i en olycka.

Till dig som hade tänkt få läsa en massa nytt här idag så kommer mamma och pappa att uppdatera dagboken under dagen, hoppas jag ;).

Det blev tyvärr inte så mycket mer idag, de mina flydde fältet och smet iväg hemifrån för att orka med över huvud taget. Jag vet att pappa skrev mer men det han skrev känndes så bittert att det inte hade varit roligt att läsa.

Det har i varje fall varit mängder av besök uppe hos mig idag, blommor har lämnats, ljus har tänts, tårar har fällts och det har till och med kramats.

Älskar dig mest i hela världen


2007-12-10

Hej hej,

Vilken uppslutning, så många besökare har det inte varit på min hemsida sen dagen då lillsyrran och mina kusiner var med och stampade ner grästorvorna över min urna. Tack för alla fina blommor, tända ljus, mail och hälsningar i gästboken, det värmer min familj.

Idag vill jag gratulera en av mina allra bästa killkompisar Johann som fyller 23 år och min kusin Patrik som fyller 10 år, GRATTIS på Er.

Tjingeling


2007-12-09

Hej hej,

Idag är det tjugo år sen man kom till världen, spelar inte så stor roll längre att man fyller tjugo på en söndag och bolaget är stängt när man skulle få köpa på riktigt för första gången.

Hade jag bara fått vara kvar hos Er hade vi säkert haft party hela natten, men ni fick festa och fira utan mig. Idag kan ni väl låtsas att det är mig ni tänder ljus för när ni tänder Era andra adventsljus. Det blir inte så mycket födelsedagspresenter när man är där man är men jag kommer i varje fall att få minst en bukett av mina favoritblommor, har vi tur kanske det kommer in en bild på den under dagen.

Pappa blir sämre och sämre på att uppdatera här i dagboken, han har helt tappat gnistan och det går dagar i bland veckor mellan uppdateringarna. Det är väl jobbigt nu när han är utan mig och min farmor.

Han har försökt att förklara för dom som undrar hur stor skillnaden är att förlora ett barn i förhållande till en förälder.

”Tänk dig en riktigt stor ek, den största ek du någonsin har sett, en ek som mäter flera meter i omkrets. Den har stått där i hundratals år och sent varje år när vintern är i graven 20071204antågande börjar den fälla sina löv i såna mängder att det inte ens går att räkna dom. Tänk dig att din mamma eller pappa är ett av dom löv som helt naturligt fälls varje år och ditt barn är trädet. Skillnaden mellan att mista ett barn och en förälder är som skillnaden mellan ett löv som faller helt naturligt, och att hela trädet faller i en orkan.”

Graven 20071204

Inte för att jag vet om pappa har rätt men just så känner han, han saknar sin mamma och känner en oerhörd sorg över att ha mist henne. Men sorgen över att ha mist mig, en av sina döttrar kan han inte ens beskriva.

Älskar dig mest i hela världen


2007-11-27

Hej hej,

Det håller i sig, träning flera gånger i veckan, kan behövas nu i julbordstider. Snart har det gått ett år, ett år utan mig, ett år där de mina har haft svårt för att glädjas åt något. Det är många som försöker muntra upp min familj, det skickas sms med roliga historier det bjuds in till små träffar och sammankomster, det är många som försöker att få dom på banan. Tack för att ni orkar dom behöver det och hade inte klarat sig utan Ert stöd.

Tjingeling


2007-11-22

Hej hej,

Farfar fyller år idag han kommer väl inte läsa detta men ändå, GRATTIS på dig farfar. Johann var hemma idag igen nu är han snart hemma oftare än på min tid. Maud, mamma och pappa har börjat träna, pappa för första gången på en sju …… massa år vi får se om det håller i sig. Igår var han och Maud på ett boxnings pass och idag var Maud och mamma på ett body vive pass.

Älskar dig mest i hela världen.


2007-11-18

Hej hej,

Idag fyller min favorit farbror trettionio år GRATTIS på dig. Annars så knallar det på, farmor har kommit i jorden, det gjorde hon i fredags. Mamma och pappa har grejat lite hemma, inte som förr men dom har gjort något i varje fall, vid den här tiden förra året var man glad över att få åka på kalas när köket höll på att renoveras. Johann  har varit hemma och hälsat på ett par gånger.

Älskar dig mest i  hela världen


2007-11-12

Hej hej,

Så har man då äntligen fått lite prylar från matchen då Blåvitt tog SM Guld.

Älskar dig mest i hela världen


2007-11-11

Hej hej,

Grattis på fars dag alla farsor speciellt du pappa, kunde inte fixat bättre presenter än de Maud och Catharie köpt till dig. Fast inget kaffe på sängen och ingen tårta blev det, lite dåligt, det hade nog jag fixat.

Förresten ni har väl sett att pappa har ändrat lite på startsidan, han kommer bl. a. att skriva vad som hänt sen sist han gjorde något.

Älskar dig mest i hela världen


2007-11-05

Hej hej,

Idag har jag haft besök, det är skönt med lite sällskap ibland. Mamma och pappa har haft besök dom med Johann var där en stund kan kanske vara skönt med en paus i TV-spelandet. Pappa har hittat bilder på nätet där Moddan står och dricker ÖL hur korkad kan man vara, få utegångsförbud för en sån sak 😉 hade aldrig hänt mig.

Nalle vid graven

Älskar dig mest i hela världen


2007-11-04

Hej hej,

Söndag och någon mår inte så bra idag …., mamma och pappa har varit ute och svingat så inte var det dom.

Har glömt av att gratta Erik och Gustaf som fyllde arton år siste oktober, GRATTIS på Er önskar att jag kunde varit med när ni fyllde.

Tjingeling badring


2007-11-03

Hej hej,

Alla helgons helgen är här och lillsyrran är ute i område med sina kompisar och försöker få godis. Det är länge sen jag och Moddan var ute och gjord det samma. Kommer faktiskt inte ihåg när jag var ute senast men det var ett tag sen.

Pappa och Catharie har som vanligt fixat en pumpa hemma, det fanns inte så mycke pumpor att välja på i år, men dom fick tag i en till slut.

Idag är det minnesgudstjänst i Björlanda kyrka för avlidna och omkommna i församlingen. Ljus kommer att tändas inne i och utanför kyrkan, det kommer att bli en ljus natt här uppe.

Älskar dig mest i hela världen


2007-10-31

Hej hej,

Då har pappa äntligen fixat gästboken, du som har lagt upp den som bokmärke måste göra om detta, inte nog med det han har fixat pumpafärgade menyer, visst är det snyggt.

Annars är det som vanligt här upp folk kommer och går en del är inne och tänder ljus för mig och andra i kyrkan. Pappa var med kyrkoherden i Göteborgs Stadsmuseums gömmor och tittade på orginal altartavlan från kyrkan den hade stått gömd sedan 1872 med undantag för någor enstaka gästspel på annat håll.

På lördag är det minnesgudstjänst i Björlanda kyrka då kommer det att tändas ljus för mig och andra som har omkommit eller avlidit i församlingen sedan förra allhelgonahelgen.

Älskar dig mest i hela världen


2007-10-26

Hej hej,

Vi har tyvärr varit tvugna att ta bort gästboken ett tag den kommer tillbaka snart.

Tjingeling


2007-10-21

Hej hej,

Hur är det med Er alla? Här börjar det tändas ljus, anhöriga och vänner har svårt för att hålla sig till ”Alla Helgons Helgen” så det börjas redan nu. Men visst blir det fint här uppe när det lyser om gravplatserna.

Pappa får snart ändra rubriken på sidan till  min veckobok eller månadsbok för han blir slappare och slappare att hjälpa mig med uppdateringar, kanske blir det bättre nu i vinter när det inte går att göra andra saker…….

Saknar Er Älskar Er


2007-10-12

Hej hej,

Vad lämnar vi för spår efter oss? Vad kommer att finnas kvar efter dig och mig? För ett antal generationer sedan sedan så satt våra förfäder och gjorde ristningar i bergen alldeles in vid vatten brynet, i dagar satt dom och knackade i berget. Idag lämnar vi spår efter oss i form av bloggar och hemsidor, är vi inte nöjda så markerar vi upp det vi skrivit och trycker på radera, hur gjorde dom förr ;-). Kommer någon att orka att tyda alla dessa spår vi lämnar efter oss? Kommer dom att finnas kvar? Spelar det någon roll? Är det någon mening med livet? Finns det något efter döden, en del tror andra gör det inte, vad tror du? Ibland så undrar man ……………..

Idag var det dags igen, släkten samlades i Björlanda kyrka för att ta farväl av min farmor, denna gång utan munkjackor.

Vi ses igen


2007-10-02

Hej hej,

Idag var släkten på plats uppe vid min grav och i kyrkan, när det var själaringning för farmor. Vissa små grabbar hade svårt för att sitta still, man kunde se hur det kliade i hela kroppen på dom.

Annars är det som vanligt här uppe, i helgen vet jag inte riktigt vad som hände för jag smet iväg med Catharie och höll koll på henne när hon gick på ströget i Köpenhamn.

Snart kommer det att tändas ljus på gravarna här uppe på kyrkogården, dagarna är inte så långa längre så det kan behövas.

I morgon fyller mammas arbetskamrat år, grattis på dig Jill, hoppas att du får en bra dag och att du bjuder dina arbetskamrater på en god tårta.

Lägger med en kopia på farmors dödsannons utifall ni inte sett den.

Tjingeling


2007-09-26

Hej hej,

Hur är det med Er alla? Här hos oss är det sådär, vi saknar Er en massa.

Har du märkt hur håren på kroppen reser sig utan anledning ibland, man ryser och det känns konstigt. Då är det någon härifrån som är i närheten av dig och försöker att säga något. Ta tillvara på den stunden och fundera på vad det är som händer ikring dig, känn efter ordentligt du kommer säkert på vad det är.

Farmor håller fortfarande på att återhämta sig från år av medicinering och behandlingar. Snart har hon också krafter nog att komma förbi och hälsa på och få håren att resa sig.

Farfar och pappa skall ta tag i det där med farmors sten snart, hon behöver troligtvis inte vänta så länge som jag fick göra.

Alla har inte fått se min sten tror jag, pappa tog en bild härom dagen jag lägger in den här nedanför.

Älskar dig mest i hela världen

Visst är den fin, och då har ni ändå inte fått se baksidan än

2007-09-17

Hej hej,

Jag har kommit över en text som Maud har skrivit.

We’re only watching the stars.

Det sägs att efter någon man håller kär har dött så brukar man upptäcka en ny stjärna på himmelen. Vad är det då som har hänt om man märker att en stjärna som man har sett i flera år plötsligt en dag är borta, om dess låga har brunnit slut och den slocknat?

Om detta med att en ny stjärna tänds när någon dött har något samband med varandra så måste ju det antingen betyda att ens död redan är förutbestämd, eftersom att det tar flera år innan en stjärnas ljus når våra ögon. För hur ska den annars kunna börja lysa direkt efter döden? Det hade ju dröjt flera år annars innan vi såg ljuset ifrån stjärnan om en människas död och en stjärnas födelse skulle ske samtidigt.

Eller är det som så att det finns två världar, där stjärnornas värld då ligger flera år efter oss men samtidigt kan se in i vår tid och värld? För hur ska man annars kunna förklara stjärnans uppkommelse efter personens död? Jo den måste på nått sett fått veta när personen i fråga skulle dö, genom en vision kanske…

Lights will guide you home.

Visst skriver hon bra

Älskar dig mest i hela världen


2007-09-15

Hej hej,

Pappa fick ett mail härom dagen från en arbetskamrat, jag tänkte att jag skulle visa det för dig …

********************************************************************

Hej.

Jag skickar detta mail för att kolla hur många som faktiskt läser sin
mail. Din respons skulle vara intressant att få reda på. Lägg märke till
vad du läser. Efter att du har läst allt, vill du förstå varför detta blev
skickat till just dig.

Människor kommer in i ditt liv av en orsak, för en period eller för
resten av livet. När du förstår orsaken, kommer du också att förstå hur du
skall förhålla dig till denna person.

När någon kommer in i ditt liv av en orsak, är det oftast för att fylla
ett behov du har uttryckt. De har kommet för att hjälpa dig genom en
utfordring, för att ge dig vägledning och stöd. För att hjälpa dig
fysiskt, känslomässigt och spirituellt.

Det kan verka som om de är sända från himlen, och det är de!

De är där för det du behöver dem för. Så plötsligt, utan att du gör
något fel eller på ett till synes opassande tidpunkt, kommer denna person
att säga eller göra något som gör att erat förhållande tar slut.

Ibland dör de, andra gånger lämnar de dig. Ibland provocerar de dig och
tvingar dig att fatta ett beslut. Det som är viktigt att förstå är att
ditt behov är mättad, ditt öde är fullbordat, deras arbete är utfört. Den
bön du skickade till universum har blivit bönhörd, och det är nu dags att
gå vidare.

Några människor kommer in i ditt liv för en PERIOD, för att det är din
tur att dela med dig, att växa eller att lära. De ger dig en upplevelse,
lugn eller bara får dig att le! Kanske lär de dig eller visar dig något du
aldrig gjort förut. Vanligen ger de dig en ofantlig mängd av glädje. Tro
på det* Det är äkta! Men bara för en period.

Livslånga förhållanden lär dig livslånga läxor, sådant du måste bygga
upp för att få en solid känslomässig grund. Ditt jobb är att acceptera
läxan, älska denna människa och använda det du har lärt i andra relationer
och områden av ditt liv.

Det sägs att kärleken är blind, men vänskapen är klarsynt.

Tack för att du är en del av mitt liv, antingen det är för en period
eller för resten av livet.

******************************************************************

Vet inte vem som är ursprunglig upphovsman/kvinna till mailet men tack till dig och till dig som skickade det till pappa …..

Älskar dig mest i hela världen


2007-09-12

Hej hej,

Idag kom farmor hit till mig, hon är trött efter alla mediciner och behandlingar men snart så kommer hon att orka mer, vi kommer att ta hand om varandra.

Å pappa skall du vara inne och skriva i gästboken får du allt stava bättre ;-).

Älskar dig mest i hela världen


2007-09-10

Hej hej,

Hur har ni det alla? Här märks det att dagarna blir kortare, solen står lägre och gravstenarna ger långa skuggor över kyrkogården. Tänk så mycket blommor ni givit mig under de här månaderna inte en dag jag har varit utan. De mina är här så gott som varje dag och pratar med mig, och många andra också för den delen, skulle jag någon gång vara utan besök så finns ju de spanska skogs sniglarna.

Farmor mår inte så bra vet jag, hon har kämpat länge men nu orkar hon snart inte mer, pappa träffade hennes läkare idag och fick reda på vad som kommer att hända fram över.

Catharie är här inne och skriver till mig titt och tätt (fortsätt med det) önskar också att jag kunde träffa dig igen, men det dröjer länge än. Pappa har slutat klippa sig han har snart lika långt hår som mig, han har dessutom snott mina hårtoffsar och har hästsvans då och då.

Hanis, pappa var inne och läste ditt sista mail bara för några dagar sedan, han mailade till dig och fick ett autosvar, du kan väl höra av dig med ev ny adress.

Den inramade dikten blev förstörd under sommaren, någon hade sönder glaset sen gjorde vädret resten, för Er som inte fick se den på plats så är den här igen.

Spårlöst går du ej genom livet
hos någon, någonstans, någongång
vill du alltid lämna efter dig ett
flyktigt minne, en doft, ett
skrivet blad och skuggan av ett
leénde..

Tjingeling badring


2007-08-27

Hej hej,

Idag är det åtta månader sedan jag låg där i min kista längst fram i Björlanda kyrka. Idag åtta månader senare sitter pappa hos farmor och pratar om hur hon vill ha det med sin begravning, farmor är på bättringsvägen men utifallatt så vet ivarje fall pappa hur hon vill ha det, jag hoppas det dröjer länge innan vi ses. Det händer roligare saker på andra sidan Atlanten härom dagen fick jag en syssling när pappas kusin fick en dotter.

Älskar dig mest i hela världen


2007-08-24

Hej hej,

Idag fyller en av världens bästa syrror tio år, GRATTIS på dig Catharie, du kan väl komma upp med en bit tårta till mig snälla. Hoppas att du får världens bästa födelsedag, hade jag kunnat så hade jag kommit förbi och grattat dig, men vem vet jag kanske gör det ändå ;-).

Älskar dig mest i hela världen


2007-08-23

Hej hej,

Idag fyller mormor åtti GRATTIS på dig.

Tjingeling


2007-08-14

Hejsan

Maud här, pappa har fortfarande inte fått tummen ur så jag skriver väl lite igen.

Om du hade chansen att ändra din riktning, att byta väg att gå, hade du gjort det då?

Det finns mycket som man ångrar att man gjort eller inte gjort i ens liv, men om man fick chansen att göra sitt liv annorlunda hade man då gjort det?

Det kan ge en många nya positiva saker att göra det, men även många negativa, så är det värt det? Kommer de positiva att väga upp mot de negativa?

Det är något man aldrig kan veta, man kan inte veta hur livet kommer att bli, för varje ny sekund, minut, timma, dag, vecka, månad, år bär på det okända.

Men även om du inte kan förutspå sin framtid så är det åtminstone du som formar den genom att göra någonting under de sekunder, minuter, timmar, dagar, veckor, månader och år som redan varit och är.

Vad som komma skall måste vi sedan låta komma när de kommer, och kanske kommer du ändå att sluta upp på samma ställe oavsett vilken väg du går.

Tjingeling

Maud


2007-08-10

Hej hej

Har ni någon gång ställt er frågan om vad Helen betyder för er?

För min del betyder Helen lika mycket nu som hon gjorde när hon levde, hon var min förebild, min idol och det är hon fortfarande. Helen visste alltid vad hon skulle göra och säga för att få som hon ville, och hon var omtyckt av de flesta, av alla skulle jag nästan våga säga.  Hon är den bästa storasystern man kan tänka sig, jovisst hade även vi våra bråk men de är ingenting jämfört med alla de stunder vi hade som var underbara. Att säga att hon bara var den bästa storasystern är dock fel, för hon var så mycket mer än bara en storasyster.

Så vad jag inte kan förstå är livets ekvation när de låter en sådan underbar människa gå en sådan hemsk väg till mötes. Det är inte rättvist någonstans, inte för att livet är menat att vara rättvist kanske men lite mer kan man väl ändå få begära!  Det är inte heller bara orättvist för hennes del, utan för oss som blir lämnade kvar med sorgen och saknaden.

Fast kanske är det ändå något som står över oss, en kraft som vi inte kan se, kanske finns ödet. Och kanske var det då som så att även om vi bara kan se det negativa med Helens död så finns det en anledning till den och något positivt med den, fast som vi bara inte kan märka av för att det positiva ligger uppe hos ödet. Kanske var Helen klar med sitt jordeliv, redo för att fortsätta vidare till en ny kanske ännu bättre värld. Det kanske var någonting positivt för Helen detta här? Det känns skumt att tänka så, men samtidigt ger det i alla fall mig kraften av klara av dagarna utan henne, det känns lättare när jag inbillar mig att det fanns en mening med hennes död.

Vi har nog alla våra egna sätt att hantera sorgen och klara av att överleva. Så hur gör du för att klara av det?

Maud


2007-08-05

Hej hej

Eftersom att det inte är någon som tar tag i saken och uppdaterar sidan längre så får väl helt enkelt jag återigen rycka in som en hjälpande hand och skriva lite.

Sommaren börjar nu gå mot sitt slut, fast man kan ju egentligen inte ens påstå att vi har fått uppleva någon sommar i år, bortsett från någon vecka i början av juni då solen vågade sig fram och när vi tog bilen ner till Kroatien förstås.

Nio dagar var vi borta sammanlagt men det var bara fem dagar i Kroatien, resten var så kallade ”färddagar” då vi sammanlagt åkte ungefär 400 mil tur och retur. Det var en trevlig upplevelse för oss alla, särskilt som vi alla hade någon att vara med då Erica åkte med oss ner, och Jaqueline och hennes föräldrar redan var i Kroatien och därför umgicks med oss ett par dagar.

Varje dag var det i princip strålande sol med 35 grader och klarblå himmel, i vattnet var det väl en sisådär 28 grader också. En dag kom det dock en liten regnskur över oss men då var vi i Pula på shoppingrunda och under kvällen var vi vid Jaqueline’s och deras hotell i Medulin. Där hade de även ett litet tivoli, och första attraktionen för mig och Erica blev att färdas med en ”boll” ungefär 200 meter upp i luften och snurrandes åt alla håll och kanter. Sedan var det dags för en simulator som var ruskigt tråkig men ändå satte snurr på magen, så när det sen var dags för den tredje attraktionen -en liten snurrande karusell ungefär- så blev det för mycket för mig. Efter att ha suttit där ett tag kändes det helt enkelt som om jag skulle spy när som helst så det var bara för dem att stanna karusellen så jag fick hoppa av innan det hände en olycka.

Alla andra dagar och kvällar tillbringade vi i Rovinj där vi bodde, dagarna var det stranden som gällde och på kvällarna var det att gå runt nere i den lilla mysiga staden.

Men men, nu orkar jag inte skriva mer om Kroatien så kort och gott kan jag bara säga att Kroatien var underbart och det tyckte vi alla, så dit lär vi återkomma!

Så mycket annat har det väl inte hänt under sommaren, jag jobbade i 4 veckor på ett ålderdomshem, och jag måste bara säga att jag valde ju lätt rätt veckor att jobba på. Det regnade i princip varje dag. Sen bortsett från Kroatien då så har vi bara åkt iväg på kortare turer över dagen, så som de två bilträffarna som redan omtalats. Och på tal om bilträffar så var det dessutom Göteborgs cruising igår och power meet i Fredrikstad idag, men pappa ville inte åka så jag får övertala honom att åka ner till Emmaboda på ”End of summer meet” som är snart istället.

På återseende!

Maud


2007-07-20

Hej hej,

En liten läges rapport, ytterligare en bilträff utan mig, denna gången Wheels & Wings i Varberg, det såg inte ut att vara något vidare att trampa omkring i leran och delar till bilen fanns det inga. Pappas kusin Rebecca har fyllt år ”grattis på dig”, annars händer det inte så mycket vädret är inget vidare nästan alla är bleka och temperaturen tar sig sällan över tjugograders strecket. Det är många som besöker min gravplats på kyrkogården, varje vecka är det någon här med fina blommor. Ni som är nyfikna på vad det står på baksidan av min sten får vara nyfikna eller klura ut vad det står där, det är inte så svårt. På nätet kan man läsa att ett visst hårdrock band håller på att spela in ett nytt album, kan tänka mig att Roy och pappa väntat på detta och ser fram emot albumet och kommande turne.

Älskar dig mest i hela världen


2007-07-12

Hej hej,

Dagarna går och snart har det gått ytterligare en månad sen det hände, långsamt långsamt börjar mina föräldrar och syskon att förstå vad som hänt och att vi aldrig kommer att träffas mer. Men rätt ofta tror dom att det är en mardröm som dom snart skall vakna ur och att allt skall vara som vanligt igen. Mamma och pappa längtar efter att få höra min röst när jag kommer hem på nattkröken och säger ”Hej hej jag är hemma nu” dom längtar till och med efter allt tjöt vi hade i bland.

Nu har det kommit kommentarer som typ ”har ni inte kommit över det än” från personer med låg empati, hur skulle dom kunna komma över något sånt här? Man kan möjligtvis försöka lära sig orka leva med vad som hänt.

Semestern har börjat och första veckan har regnat bort, hela familjen har varit iväg på Power Meet i Västerås, förra gången var jag med. Där lämnade man spår efter sig Maud och jag blev filmade och var med en stund den officiella DVD´n. Mamma och pappa fick höra kommentarer om Chevan som ”där står en sån som inte finns” då har man inte världens mest vanliga bil.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-27

Hej hej,

Idag är det ett halvår sen släkt, vänner, arbetskamrater, klasskamrater och många andra slöt upp i Björlanda kyrka för att ta farväl av mig vid min begravning.

Lördagen den 27:e juni för tjugo år sen var det annorlunda, då stod David Bowie på scenen nere vid Eriksberg, mamma och pappa stod framför Alf Österström i Lundby gamla kyrka när han som hängiven IFK:are sa att idag är himlen blå och vit. Bakom mamma och pappa satt släkt och vänner och såg på när pappa svettades, efter akten bar det av ut till tomten i Björlanda en kort stund. Efteråt var det fest i en samlingslokal vid Bjurslätts torg, mamma kunde inte dricka för att jag var på gång, mindre än ett halvår senare föddes jag.

Har ni sett min golfboll? Fick den av mamma här om dan hoppas att den får vara kvar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-24

Hej hej,

Dagarna går och mamma och pappa har annat för sig än att hjälpa mig att uppdatera hemsidan. Det är många som är här uppe hos mig för att titta på stenen, det kommer nya blommor var och varannan dag. Det är inte bara blommor som lämnas här, fick en pilsner av Maud på midsommarafton.

Hemmavid var det fullt av aktiviteter på midsommarafton mamma och pappa hade gänget hemma och det dracks, åts, lektes lekar och sjöngs. Roy tog hem segern i midsommarkampen och fick ta hand om det nyinstiftade vandringspriset. Här intill kan du se hur säker Roy är att hantera en tampong med sin bakdel, undra hur han har fått den kunskapen.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-16

Hej hej,

Kubbturnering på Björlandagårdens grusplan fjorton lag ställde upp, gissa vem som vann i år igen? Det blev en riktigt bra dag utan regn och alla lag fick med sig något när dom gick där ifrån.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-15

Hej hej,

Det blev nästan åtta tusen träffar på min hemsida de första fyra månaderna, hade säkert blivit mer om bara pappa orkat lägga ut mer bilder och scannade hälsningar. Man får väl vara nöjd ändå, nu har pappa i varje fall lagt in några hälsningar som legat här vid graven, du hittar dom uder gallerier.

Skolavslutning idag, Catharie slutar tredje klass och skall ha ett långt skönt sommarlov. Blev ni nyfikna på stenen? Hoppas det.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-14

Hej hej,

Det är mycke som har hänt och mycke händer idag, lillkusinen Fredrik (eller Feditt som han säger själv) fyller fem år idag ”GRATTIS” på dig, pappa har fixat en skit fräck födelsedagspresent, hoppas att du gillar den. Du kan väl komma förbi med en bit tårta till mig och viska vad du tyckte om den, så får du se stenen som skall komma på plats idag.

Idag har det gått sex månader sen den där dagen i december förra året, månader, veckor och dagar som bara har svept förbi, glädjelösa dagar som inte lämnat några minnen, dagar i sorg och tårar. Men det finns hopp, som det står i en hälsning som kommit till mamma och pappa ”Med tiden blir det de ljusa tillfällena man minns” och visst är det så, de mina lär sig så sakta att leva med det som hänt och så småningom kan dom kanske glädjas åt saker vi gjorde innan det hände.

Chataries kanin har kommit hit till mig, han blev inte så gammal han hade fel på sina tänder och det gjorde att han inte kunde äta, tur att ni märkte det så han inte fick lida.

Maud hade skolavslutning igår och party hemma på garagevåningen det var ganska lugnt och städat inte som mina fester direkt.

Har vi tur kanske pappa orkar lägga in en bild på födelsedagspresenten och stenen ikväll, vi får väl se.


Vi hade tur pappa orkade fixa några bilder

 Photo 4 Photo 4 Dela av baksidan
Vad tror ni blev Freddan glad för Dino eller 😉 Ett smakprov på framsidan av stenen Och ett på baksidan

Hoppas ni blir nyfikna och kommer och hälsar på mig.

Har ni koll på att det är kubbturnering i Björlanda på lördag, inte, gå då in och kolla här eller på sidan 26 i Torslanda Tidningen vecka 24.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-10

Tjo,

Nu har det varit sol och värme med över trettio grader i skuggan ett par dagar, vad skönt det skulle varit att få ligga på altan och sola. Nu är det bara dagar kvar tills min sten är på plats…

Tjingeling


2007-06-06

Hej hej,

Helgdag idag, Sveriges nationaldag, min fasters födelsedag och en barndomskamrats pappas födelsedag grattis på Er. Maud och mamma fixade teoriprovet galant i går och idag fixad mamma resten på praktikprovet, nu e de bara Moddan som har lite kvar. Catharie och pappa var här med cabben idag, dom hördes på långt håll.

Älskar dig mest i hela världen


2007-06-05

Hej hej,

De senaste dagarna har det hänt en hel del, i fredags vid klockan tre så var Johan helt plötsligt inte oäkting längre, Lisbeth och Tomas gifte sig under pompa och ståt i rådhuset. Tomas har pajat ett revben det gick tydligen vilt till på bröllopsnatten.

Pappa var med i en lagtävling i lördags där hans lag kom tvåa, det andra laget kom näst sist, å så har han gjort sina första birdies, tre stycken på tre dagar, han kommer att bli oerhört farlig med käpparna i sommar. Igår så cochade Johan och pappa dessutom Hans till en hole in one, visst är dom grymma från att inte kunna något i början på april så coachar dom en singelhandikapare till en hole in one.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-31

Hej hej,

Idag har syrran namnsdag ”GRATTIS” på dig och mängder av kramar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-30

Hej hej,

Tiden går och snart är maj månad slut, mamma och Maud fixade nästan praktikprovet igår, inte mycket kvar för att bli godkända, med lite träning så fixar ni det som är kvar till nästa gång. Johan och pappa fixade teoriprovet fast Johan fick lite hjälp på traven, han blev lite stressad när pappa lämnade in sitt inom fem minuter.

Jag har haft besök, det har jag i och för sig varje dag men idag har det lämnats ett spår, en inramad fin dikt du kan se den på bilden här vid sidan om. Den går ju inte att läsa så pappa har skrivit av den här nedan, du hittar den också under gallerier och hälsningar.

Spårlöst går du ej genom livet
hos någon, någonstans, någongång
vill du alltid lämna efter dig ett
flyktigt minne, en doft, ett
skrivet blad och skuggan av ett
leénde..

På fredag eftermiddag händer det grejer, inte här hos mig men på annat håll undra vad det kan vara ;-).

Igår var det besök hos stenhuggaren, stenen är nästan klar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-27

Hej hej,

Grattis på mors dag ”Älskar dig mest i hela världen”, man säger väl grattis? Jag gör det i varje fall.

Det har gått ett tag sen sist och hänt en hel del, pappa har fått punka, fiskarna blev utsläppta till slut, Catharie har haft vernisage med sina klasskamrater i skolan. Johan och pappa klarade praktikprovet, mamma glömde en av sina klubbor när hon tränade. De har varit herrmiddag, biobesök mm. det ända som inte har gjorts är att hjälpa mig med uppdatering av hemsidan och den kommer kanske inte att uppdateras så ofta framöver.

Det var inte bara jag som tyckte om Dahliorna Catharie valde, även mördarsniglarna tyckte om dom, men dom försvinner nog nu när ni saltat ovanpå mig.

Tjingeling


2007-05-18

Hej hej,

Idag fick jag två inbjudningar till förhandsvisningen av Ted Bernhardtz stora rea. Upp till 70% i rabatt på rea märkta varor och jag får ta med mig en vän, är det någon som vill följa med? Catharie och en kompis till henne går på Liseberg med mamma, vädret är väl inte det bästa men vad gör väl det när man får gå på tivoli.

Kvaliten på väderprognoserna är inte de bästa, det är mycket solar på webben och i tidningarna men när det väl är dags så skiner den med sin frånvaro och skurarna duggar tätt.

Pappa har fixat dammen och snart skall guldfiskarna ut på sommarbete.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-16

Hej hej,

Stor fest på öppna förskolan, det är min ”gamla” dagmamma som fyller år idag, GRATTIS på dig. Synd att man inte kunde vara med på plats.

Hej då


2007-05-14

Hej hej,

Fem månader idag, vad kan man säga … jag saknar alla så … mycke ;(

Mamma har varit här och planterat Dahlior, ganska fina det är nog Catharie som valt dom, snyggaste blommorna på hela kyrkogården.

Tjingeling


2007-07-12

Hej hej

Vem vill dela grav med en okänd om några år?

Man talar ibland om gravfrid, och om att man ska låta de döda få sin sista vila i frid på kyrkogården, men samtidigt så ser man ibland på kyrkogårdar hur gamla gravar bara grävs upp för att ge plats åt nya, och dess stenar bara slängs eller återvinns. Så vad är det egentligen som ger kyrkogårdsförvaltningen rätten att bryta mot denna önskan om en sista vila? Hur kan de bestämma om de döda har fått vila färdigt eller inte, och framförallt hur kan de ta bort gravar när det fortfarande finns en massa nya ”oanvända” som bara ”väntar”.
Trots att det är hemskt och att det inte är något man vill så är man ändå beredd på att det en dag dyker upp en ny grav, men att en gammal grav däremot grävs upp är inte lika självklart. För man tror ju trots allt att de alltid ska finnas kvar i och med gravfriden.

Hopp o hej …


2007-05-11

Hej hej,

Bamse tack till Er som gav de mina presentkort till golfkursen och till Er som lånat ut golfprylar till dom. Pappa säger att han i grund och botten är minst lika bra som Tiger Woods men han har bara inte hunnit träna lika mycket. Vi får väl se vart det bär hän, än så länge tycker alla att det är kul i varje fall.

Grattis Axel, hörde att du fått ditt körkort, bilen står och väntar på dig det är bara att snacka med mammelutten så skriver hon över den på dig. Vill att du lovar mig att du kör försiktigt och inte meckar med telefoner och annat när du kör det har man ju märkt hur det kan gå.

Gravstenen är på gång och förhoppningsvis så är den på plats till den fjortonde juni.

Tack till alla Er som hälsar på här på nätet, vid kyrkan eller hemmavid, blommor hälsningar och besök värmer.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-07

Tjo,

Teaterföreställning i Björlandagården, Catharie och många av hennes skolkamrater har övat hela våren och idag fick släkt och vänner äntligen se föreställningen. Jag smög in utan att någon såg mig, det är det ända som är bra med det här att man kan smyga runt utan att varken höras eller synas. Gymnastiksalen var näst intill fullsatt och mot slutet av föreställningen var syret på väg att ta slut.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-02

Hej hej,

Träning idag, jag hade säkert slagit längre än Johan om jag bara fått vara med, sorry pappa det hade alltså blivit längre än dina slag också. Mamma fick du en chock när du fick se stenen till gravstenen den var nog inte riktigt som du hade tänkt dig eller? Ska du ändra något så gör det nu innan dom hinner bearbeta den ytterligare.

Älskar dig mest i hela världen


2007-05-01

Hej hej,

I går var det nån jag känner som fick i sig lite för mycket 😉 så det kan gå. Idag är det demonstration, i solsken för en gång skull.

Tjingeling


2007-04-30

Hej hej,

Idag fyller kungen år GRATTIS på dig. Fick ingen tårta igår räckte inte till mig sjyst. Men ungefär när cortegen startade från Chalmers i kväll fick jag i varje fall lite pilsner av pappa. Han var här en stund och pratade med mig, han tände även säsongens sista ljus. Fram till kräftskivorna i augusti får jag själv lysa upp tillvaron här på kyrkogården, vem om inte jag skulle klara av det. Vågar ni komma hit upp en sen kväll och se det skimra över oss?

I morron skall jag ut och demonstrera mot att jag ligger här uppe, tror inte att det hjälper men vad skall man göra.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-29

Hej hej,

Idag fyller pappa 45, GRATTIS på dig.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-28

Hej hej,

Idag börjar träningen inför en av årets största idrottshändelser, den årliga KUBB turneringen i Björlanda som går av stapeln den 16:e juni. Det är mammas och pappas lag som kommer hem till oss för träning i trädgården, man skall väl inte anklaga dom för att dom tränar för mycket men dom blir ganska duktiga på att hinka i sig öl och vin i varje fall, det är väl det som är grejen med kubb att man skall umgås och ha kul. Ta och anmäl ett lag du med, det är bara att gå in på http://www.bjorlandakubb.com/ och läsa vad du behöver göra.

I morgon fyller pappsen år då kanske man kan få lite tårta, det var ett tag sen sist.

Älskar dig mest i hela världen.


2007-04-27

Hej hej,

Gräsmattan har klippts för första gången i år, chevan fick stå ute en stund i vårsolen, snart tas det väl en tur i den upp till mig hoppas jag. Annars händer inte så mycket, pappa får ta och lägga ut lite nya bilder och scannade hälsningar så ni har något nytt att titta på.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-24

Tjo,

Idag var det kurs för minsta syrran, det tar väl ett tag innan hon slår Annika Sörenstam men ingenting är omöjligt som Gunde sa, med idogt arbete och träning kommer man långt.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-23

Hej hej,

Jag e tebaks, lillsyrran har mycket med skolan så hon får vila med skrivandet ett tag. Cabben är hemma igen garaget röjdes ur hjälpligt och bilen hämtades igår den startade utan problem men den gick som en potta ……… Det är väl läge att byta till den nyrenoverade 283:an, det är bara grenrören som saknas åsso nytt avgassytem förståss. När det är (om det blir) gjort så finns det en 327:a från 67 som suttit i en Camaro till salu, vi får se.

Ha de bra alla


2007-04-22

Så nu var det dags igen, Hej!

Det har gått några dagar sen sist, inte min mening men har bara en del att göra i skolan och det får komma i första hand tyvärr.

Idag är en tråkig dag, precis som alla andra dagar sedan Helen lämna oss, men idag regnar det dessutom. Vad skulle Helen ha gjort en sådan här dag? Har ni frågat er själva den frågan någon gång när ni hamnat i en klurig situation eller något, ” Vad skulle Helen göra nu?”? Det har jag gjort många gånger i alla fall, och många gånger har jag kommit på mig själv med att tänka ”Aha, detta måste jag bara berätta för Helen sen”. För det är ju så mycket man har att säga till henne, vi gjorde ju så himla mycket tillsammans och det är ju väldigt svårt att bara sluta upp helt tvärt med allt det. Fast varför ska vi göra det egentligen? Hon finns ju fortfarande hos oss, det är bara det att hon är med på ett annat sätt nu. Men vi känner ändå av hennes närvaro, och vi vet att hon finns här runt omkring oss. Dessutom finns hon ju inte bara omkring oss, utan även inom oss. Hon är en del av dig och mig, en del av alla som känner henne. För precis som alla andra runt omkring dig formar dig till den du är, gör även Helen det. Även nu.


2007-04-19

Hejhej, nu är jag här idag igen!

Jag hoppas nu att ni de senaste dagarna låtit er fantasi ta över era hjärnor fullständigt och funderat över vad det egentligen är som finns på den andra sidan? För det finns ju egentligen inget rätt och fel i denna fråga (inte i denna värld i alla fall), och det enda som stoppar oss ifrån vårt sökande efter sanningen är våra liv och fantasin. För precis som det står på potatissalladspaketet så är fantasin den enda begränsningen, det är det enda som nu stoppar vårt sökande efter svar. Såvida man inte begår någonting hemskt, men så naiva hoppas jag då inte att ni är, för jag har mycket kvar att skriva här.

Så som en vis man (Albert Einstein) sa en gång: ”Fantasi är viktigare än kunskap” så måste det ju innebära att vi faktiskt kan finna svaren på våra frågor med hjälp av fantasin mycket bättre än med den fakta som vi lär oss i skolan.

Eller det kanske egentligen är som så att vi med hjälp av fantasin finner vår kunskap. Kanske är fantasin förstadiet till kunskap, fantasin är den som får oss att påbörja vår forskning. Så hade inte Einstein suttit och funderat och fantiserat kanske han aldrig hade påbörjat sitt arbete och kommit fram till slutsatsen ”e=mc2”, eller Johann Gutenberg kanske aldrig hade försökt sig på att göra stampar med bokstäver på (som i sin tur blev boktryckarkonsten genomslag) om han inte hade haft en fantasibild framför sig av vad som hade kunnat hända. Så den stora frågan idag är: Var hade vi varit idag om vi inte hade haft fantasin?

Låt er nu väl smakas på denna fråga, och jag hoppas er fantasi kan hjälpa er finna svaret.


2007-04-18

Hejsan alla nyfikna människor, antar att ni inte vågade gå igenom dörren eftersom ni fortfarande är kvar här.

För er som inte förstod vad min lilla berättelse i slutet förrgår betydde (ja den har faktiskt en mening) så tänkte jag idag passa på att dra min förklaring.

Hela min lilla berättelse är i stora drag en jämförelse med livet där de stora delarna i berättelsen representerar olika perioder i ens liv. Skumt tycker ni? Vad vet jag, läs och avgör själva.

Allt börjar med upptäcktsfärden som representerar hela din existens, och de olika dofterna, ljuden och känslorna är just dina känslor och sinnen, vilka jag framförallt har med här endast för att få det hela till en mer sammanhängande berättelse.

Skogen däremot är din tid innan du ger dig ut i vuxenlivet och finner vem du är. Nu irrar du runt bland de stora, som jämförs med ekarna, och söker efter dig själv och när du väl hittar vem du är så har du kommit fram till den lilla stigen. Denna stig kommer du sedan att följa resten av ditt liv, fast tro inte att ditt liv kommer att gå på rutin bara för det. För jag sa ingenting om att stigen var rak och problemfri, jag sa bara att du skulle följa en stig, dess utseende skapar du själv. Detta enda jag kan göra är att anta att om din stig är rak, ja då kanske ditt liv är ganska rutinerat och monotont. Medan dens med svängar, höjder och gropar nog har ett ganska så varierat liv. Kanske kan man anse att denna person med variation då är en risktagare?

Fast oavsett hur din stig ser ut så finns det ingenting som säger att det ena alternativet är bättre än det andra, för vi är alla uppbyggda på olika sätt vilket gör att vi passar till olika levnadssätt. Men nog om det!

I takt med att du kommer längre och längre fram på stigen så blir du äldre och äldre, och en dag finner du ett slut. Detta är slutet på stigen och du befinner dig nu inne i gläntan, inne i den fridfulla oasen där alla lever i harmoni. Denna glänta speglar inte din sista dag i livet egentligen utan den finns där för att visa hur bra ditt liv är. Hela din vandring har varit underbar och detta är bara resultatet utav allt det som du varit med om. Att allting är så harmoniskt där kan också vara för att visa kontrasterna av vad som kan tänkas vara på andra sidan muren, men det är ingenting jag vet. Ingen vet egentligen vad som döljer sig på andra sidan, bortsett från att vi vet är att på den sidan finns döden. Så genom att du öppnar dörren i muren så går du över till den ”andra sidan”. Misstolka mig inte nu och tro att jag påstår att du har självmordstankar, utan jag menar bara att du inte är rädd för det okända, du är inte rädd för döden. Eller?

Är du beredd att ge upp din fridfulla oas för det okända? Vågar du kasta dig ut ur ett flygplan utan att veta om du är säker på att du tog på dig fallskärmen, eller dyka i okänt vatten? Vågar du ta den chansningen? Vågar du att satsa det mest värdefulla du äger, ditt liv, för något du inte vet någonting om?


2007-04-16

Hejhej, Maud här (Helens äldsta lillasyster för er som inte redan vet detta).

Jag hade änna tänkt ta över skrivandet här i några dagar nu, såvida inte vädret fortsätter att skina då vill säga. För då är jag ju som klistrad i någon av de nya solstolarna, eller det stoppar nog inte mig från skrivandet det heller eftersom jag älskar att skriva på min dator. Lite synd bara att den krånglar sig en del, eller det kanske snarare är jag som krånglar för man är ju en aning blond på insidan dessutom. Skumt det där med att Helen fick en blond utsida och en smart insida, samtidigt som jag är lite tvärtom. Fast jag har nog mina ljusa stunder jag också ibland, och då menar jag med att jag kan vara lite klyftig =)

Men i alla fall, för att komma till det som jag tänkte prata om idag så gör vi en hastig avrundning vid mina konstiga tankar och ger oss in på de lite större sakerna, de ännu konstigare tankarna. Inte för att jag riktigt har beslutat mig för vad jag ska skriva om ännu, men det kommer väl kanske när jag väl sätter igång, det brukar det i alla fall göra. Så nu kör vi… =)

Tänk dig att du är ute på upptäcktsfärd och går igenom en skog, en stor och väldig ekskog. Du känner doften av ek och andra olika växter, under dina fötter hör du ljudet av små grenar som knäcks när du trampar.  Du går och går mellan de stora träden och du får en känsla av att du inte kommer någonstans, men så plötsligt kommer du till en liten stig som du beslutar dig för att fortsätta din vandring på. Denna stig tar dig till en ljuvlig glänta, där solen skiner starkt och det är som en fridfull oas för djuren i skogen, här finns rådjur, harar, rävar och fåglar och alla lever dem i harmoni med varandra. Men det är inte detta som fascineras av och som lockar dina ögon, utan det är vad som finns på andra sidan av gläntan. Där ser du bara en gigantisk murad vägg, med höjden högre än vad en skyskrapa är och längden på den är som att titta ut mot horisonten, du finner inget slut.  Du går närmare den för att utforska den noggrannare och du finner nu plötsligt en dörr mitt i muren. Du känner på dess handtag, den verkar vara olåst. Så nu kommer bara frågan, vågar du gå igenom?


2007-04-15

Hej hej,

Har ni sett sidorna är nydekorerade påskfärgen är är borta till förmån för vårfärgen. Pappa och mamma har kommit i gång något, det är inte mycket dom får gjort och det går inte fort men dom är i varje fall i gång. Jag kommer att pausa mitt skrivande och lillsyrran tar över ett tag.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-14

Hej hej,

Fyra månader idag, fick en pilsner av pappa i går kväll han tog en själv oxå, så där jätte sent var det inte för sen stack han i väg på herrmiddag och dom börjar ju rätt tidigt för att det skall hinnas med en del. Blommor i mängder är det här upp, och inte bara hos mig, kyrkogårdar kan vara rätt fina men jag hade hellre legat och solat på altan i vårvärmen.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-11

Tjo,

I går blev den äntligen beställd, det dröjer ett tag innan den är på plats och först på fredag får vi veta när den kan levereras. Den är i varje fall på gång och den kommer att bli speciell, hoppas att den är här innan midsommar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-09

Hej hej,

Påskhelgen är snart slut och inte ett enda ägg har jag fått och inga pilsner heller för den delen, blommor har det i varje fall lagts uppe på min grav. Det har varit blandad kompott vädermässigt, sol, regn och snö, plus och minusgrader. Mamma och pappa det hjälpte att tydligen att jag skällde på Er, ni har äntligen börjat greja lite hemma och som tack så slutade ni hjälpa mig att uppdatera hemsidan – hygglosar.

Mamma har varit i kontakt med en tjej som förhoppningsvis kan hjälpa till att fixa kontakt med mig, vi får se om det fungerar jag håller tummarna.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-05

Tjo,

Det är kallt i vinden men våren släpper som tur e inte taget, man kan ana att björkarna snart skall slå ut och påsklijorna har för en gång skull slagit ut innan påsk. Det blåser en del och blommorna välter här på kyrkogården i varje fall några som stod i en vas hos mig. Tempot hemma är inte allt för högt, mamma och pappa gör nästan ingenting, ni är för slappa SKÄRP Er.

Älskar dig mest i hela världen


2007-04-04

Hej hej,

Idag kom det ett bra förslag ifrån senaste gravstensbutiken, med lite små justeringar så kommer det bli ännu bättre, hoppas bara att jag kan få stenen innan midsommar.

HDSL


2007-04-03

Hej hej,

Nya utemöbler på gång, typiskt att man inte får vara med och välja jag som la tre år på design och vet hur det skall vara.

Tjing


2007-04-02

Hej hej,

Mamma och mina systrar hälsar på hos Emanuel i Torslanda och när dom kommer till mig så har Emanuels föräldrar varit här och lämnat en påskhälsning mamma blev jätte glad. Sen spelar Catharie och pappa krocket medans mamma och Maud åker till Freeport i Kungsbacka. Fortfarande är det underbart väder vad har hänt?

Tjingeling


2007-04-01

Hej hej,

Så var det dags att luras och pappa var den som först åkte dit, nästa var Maud men sen var det stopp. Mina klasskamrater från gymnasiet hälsade på mig och min familj, tack för dom fina bilderna ni lämnade till de mina. Tack för att ni hälsade på, mamma, pappa och mina systrar uppskattade det jätte mycket.

Hej då


2007-03-31

Hej hej,

Vädret är underbart Maud och mamma kan sitta på altan och sola det är inte ofta man kan göra det i mars, mamma planterar mer påsklijor på min grav. Farmor och farfar är hemma hos de mina och hälsar på farfar hjälper pappa. Jag missar årets första grillning men på kvällen får jag i varje fall lite öl av pappa när dom kommer förbi. Mamma provar att slå med golfklubbor för första gången, men hon vet inte om hon skall slå från höger eller vänster.

Hej då


2007-03-30

Hej hej,

Det händer inte så mycket, pappa är slapp och uppdaterar inte hemsidan så ofta som han borde. Maud och pappa hittar en ny ”gravstensbutik” vi får se om denna är bättre. Vivi och hennes mamma hälsar på de mina och sitter och pratar i ett par timmar. Någon har varit här och lämnat tulpaner men dom vissnade tyvärr med en gång.

Hej då


2007-03-29

Hej hej,

Pappa köper goa solstolar varför gjorde du inte det förra året, dom hade jag viljat prova ja me.

Hej då


2007-03-28

Hej hej,

Idag blir det lite gult ovanför mig när mamma planterar påskliljor vid min grav, på kvällen tar hon bilen till stan för att träffa Renata från Tjeckien.

Tjingeling


2007-03-27

Hej hej,

Farmor får komma hem idag, skönt för henne att slippa Sahlgrenska, kan inte vara något vidare att ligga där när våren kommer.

Hej då


2007-03-25

Hej hej,

Sommartid, vem bryr sig, solen går upp när den går upp, det är en grymt fin dag med värme och sol hade gärna legat på altan en dag som denna. Studsmattan tas fram en och en halv månad tidigare än normalt. Släkten kommer på besök för att fira Maud, men farmor är kvar på sjukhuset och är på första parkett när det är skottlossning på Sahlgrenska.

Hej då


2007-03-24

Hej hej,

Lillsyrran fyller sjutton, ett stort GRATTIS på dig, önskar att jag kunde varit med och gratta dig på morgonen, fast jag hade väl inte orkat upp så tidigt efter en fredag kväll. Mamma, pappa och Catharie tar sig över till grannen när Maud har sina kompisar hemma på kalas.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-23

Hej hej,

Fredag och med posten kommer ett urdåligt förslag från ”Gravstensbutiken” han verkar inte fattat någon ting eller så orkade han inte och plankade bara något han hade sen tidigare.

Mamma går på tjejmiddag, dom borde väl byta namn på klubben för det var många år sen någon av dom var ”tjej” i den bemärkelsen. Pappa får besök av Tomas dom sitter och tjötar tills långt efter att mamma kommit hem och när det är dags att cykla så har det slunkit ner en hel del pilsner och rökig whisky så mamma kör Tomas hem, hade kunnat sluta illa annars.

Hej då


2007-03-22

Tjo,

Mamma och pappa åker till olycksplatsen för andra gången sen det hände, första gången var dagen efter. Det som en gång troligtvis såg väldigt fint ut såg idag ganska skräpigt ut, men tack ändå för blommor, ljus, hälsningar och alla wonderbaum (det måste luktat en hel del). Alldeles intill hade en tussilago slagit ut det var årets första för mamma, pappa och mig. Senare på eftermiddagen får pappa äntligen lite energi igen han och Catharie river trappan utanför sovrummet och börjar så smått förbereda ett vår projekt. Vi får se om det håller i sig, hade varit bra om han och mamma kom igång.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-21

Hej hej,

Vårdagjämning idag och varmare dagar är i antågande vad härligt det är med ljusare dagar, äntligen får mamma och pappa tummen ur och köper mattor till köket två av tre och en kommer nästa vecka. Mamma hämtar Maud i skolan och åker iväg till en ”Gravstensbutik” ett förslag utefter önskemål skall komma med posten.

Tjingeling


2007-03-20

Hej hej,

Pappa håller igång familjefrisören på Tor & Freja, dom har sen mitten av åttitalet ljugit ihop en timme var sjätte till var åttonde vecka. Han ser ut som …. 😉 när han kommer där ifrån men var gör väl det han är ju redan gift.

Hej då


2007-03-19

Hej hej,

Det är ännu en måndag och ett snötäcke lägger sig tillfälligt över Björlanda, vintern vill inte släppa taget, när kvällen kommer finns det inga spår kvar av snön.

Snart skall cabben hämtas hem från vinterförvaringen och det måste förberedas lite för detta, batteriet måste laddas det måste röjas i garaget. Inget av det som skulle blivit gjort har gjorts, det har varit en vinter utan arbete i garaget, det har varit en vinter ingen skulle behövt vara med om.

Det är snart tre år sen pappa och jag en måndag tog tåget till Sundsvall för att köpa bil, en Chevrolet Chevelle Malibu SS -65 Cabriolet. Pappa hade alltid velat ha en sån och när Maud och jag äntligen fått honom att sätta igång med den andra bilen i garaget så fanns den där, han hittade den på blocket när han letade delar. Det blev full rulle kontrollera bästa resvägen se till att det fanns pengar, boka hotell mm..

Måndag förmiddag bar det iväg vi hämtade biljetter på centralen, bytte tåg i Stockholm. Det var på tåget mellan Stockholm och Sundsvall han spanade in mig första gången, pappa blev förbannad, nu undrar ni vem och ni kan gott undra ett tag. Vi kom fram till slut och det blev köp, inte världens bästa prutläge när man tagit tåget från Göteborg till Sundsvall men pappa lyckades i varje fall få med en uppsättning nya däck monterade och klara. Vi övernattade i sundsvall och gjorde upp affären tisdag förmiddag, mamma beställde besiktningstid i två städer på vägen ner bilen hade ju stått ett par år. Jag tror det var i Hudviksvall vi besiktigade den vi stod och väntade på parkeringen jag skuttade omkring glad som en lärka. Som vanligt pratade jag fort med pappa och rätt som det är kommer det fram en dam och frågar pappa om jag kommer i från Norge, låter en snabbpratade Göteborgska som en Norska? Ja det kanska vi gör, i varje fall för en dam i Hudviksvall.

Bilen går igenom med en anmärkning på ej fungerande signalhorn, besiktningsmannen har haft en Chevelle 65:a cab själv någon gång på sjuttitalet och är intresserad av träratten som ligger i bagaget. Pappa lovar att höra av sig om det blir aktuellt att göra sig av med den. Färden fortsätter och i skogarna innan Örebro får jag övningsköra cabben, jag får köra innan mamma skit kul. Efter Örebro får vi sämre väder det regnar stora delar av resterande sträcka men när vi närmar oss Björlanda håller det upp, tyvärr kan vi inte cabba ner för hydralpumpen har kärvat när bilen stått i så många år. Vi stannar i skrabbe och sätter på övningskörningsskylten igen sista sträckan hem får jag köra, känner mig som en riktig prinsessa.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-18

Hej hej,

Mamma, pappa och Maud besöker tatueringsmässan på Eriksberg mest en tillställning för inbördes beundran många fina tatueringar men inget att ha för den oinvigde. Catharie är hos Patrik och Fredrik hela dan det är gott att ha kusiner när man är sugen på att leka.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-17

Hej hej,

Besök hemma hos de mina Titti och Anders kommer med fikabröd och pappa överraskar med hembakta kokostoppar. Sen kommer kyrkoherden på besök han berättar om sin USA resa och visar lite bilder på barnbarnen.

Hej då


2007-03-16

Hej hej,

Jag har glömt att berätta att det kommit en fin dikt till de mina från av mina vänner, du hittar den på följande adress http://www.lyrik.nu/lasa2.asp?id=416&forf=11 den är skriven av Jeanna Oterdahl.

Tack Hanna

Hej då


2007-03-15

Hej hej,

Catharie är hos familjefrisören och får en riktigt hyffsad frissa, sen åker hon med mamma och Maud till kinesiskamuren för att käka kinamat. Det sämsta dom ätit på länge och Catharie får ont i halsen så för hennes del är det helt kass.

Tjingeling


2007-03-14

Hej hej,

Tre månader av sorg och ………………………………

Lillasyster har namnsdag grattis på dig.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-13

Hej hej,

I kväll är det tre månader sen jag och pappa pratades vid för sista gången på riktigt. Vi satt uppe hos mig och pratade om lägenheten vi tittade på tidigare under kvällen och om dom bärbara PC vi var iväg och tittade på. Vi var överens om att lägenheten inte var något för mig men jag skulle ändå fundera på det över helgen innan jag tackade nej. Vi skulle även kolla mer på bärbara PC så att jag köpte en riktigt bra som jag kunde ha ett tag. Innan pappa gick in fick han sin sista kram av mig och så lovade jag honom att jag skulle ringa hem varje dag när jag någon gång flyttade hemifrån.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-12

Hej hej,

Pappa har rensat bort lite spamliknande hälsningar från gästboken, lite tråkigt att det kommer spam men vi klarade oss i nästan en månad innan dom hittade hit. Han har även bytt filnamn till gästboken så har du lagt ett bokmärke till den funkar inte detta längre. Idag kom det vårvärme 9,9 grader hemmavid (norrsidan huset) och solen sken större delen av dagen. Cyklarna motionerades idag igen först var mamma och Maud här sen kom pappa ensam för sen cykla vidare till Lunnegårdsvägen en kort stund. Farmor mår inge vidare har blivit inlagd hoppas att hon kryar på sig snart.

HDSL


2007-03-11

Hej hej,

Äntligen orkar mamma och pappa ta sig för något, pappa börjar så smått röja i garaget det är inte mycket han får gjort men ändå han har inte gjort ett handtag hemma på snart tre månader. Det är ju läge att få något gjort nu, cabben skall ju snart hämtas hem så vi får hoppas att det håller i sig. Maud och mamma planterar om lite här uppe vid min grav, sen kommer Catharie och pappa cyklande.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-10

Hej hej,

En av bröderna gluten kommer hem och hälsar på, det är final på den svenska melodifestivalen.

Hej då


2007-03-09

Tjo,

Idag kom det brev från polisen om att rapport finns att tillgå hos dom om mamma och pappa vill ha, och det vill dom såklart, hade dom dessutom redan sagt till polisen. Anette, Titti och Roy kommer hem och hälsar på, mamma värmer glüwein och pappa fixar en brasa på grillen att värma sig vid. Dom går in ganska snart det är inge kul att stå ute en fredag kväll.

Tjingeling


2007-03-08

Hej hej,

Idag kom det sol och lite värme, hela familjen tog en promenad upp till mig på kyrkogården. Maud åkte dessutom och sola hos Meddo i Torslanda. Catharie som inte ville följa med till Tuve ishall med klassen tyckte att det var roligt att åka skridskor.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-07

Hej hej,

Idag var det besök hemma igen, pappa gjorde semlor, det var upptaget hos kyrkogårdsförvaltningen när mamma ringde men det var säkert dom som var här och grävde igår.

Älskar dig mest i hela världen


2007-03-06

Hej hej,

Någon har varit här och grävt och flyttat omkring mina blommor och ljus, mamma får ringa och kolla med kyrkogårdsförvaltningen i morgon för att se om det är dom. Det medlemsägda föräkringsbolaget ringde idag och sa att dom fått över handlingar om olyckan från Polisen, hur kan dom få dessa före mamma och pappa? Besök hos mamma och pappa, nu har snart alla vänner och bekanta varit hemma, kanelbullar och bullar med mormors hosta på menyn.

Hej då


2007-03-05

Hejsan,

Vivi en av mina första och allra bästa vänner hälsade på mamma, pappa och mina systrar idag, hon hade med sig ett par bilder på mig som pappa scannade in. Emanuels föräldrar har varit här och lämnat en ros och en hälsning, förutom dom och alla ni andra som knallar förbi och hälsar så händer det inte så mycket, det är rätt lungt har uppe vid kyrkan om man säger så.

HDSL


2007-03-04

Hej hej,

Fick en pilsner igår kväll en av mina egna, har du börjat snåla pappa ;). Ja ja det är väl lika bra att jag får dom, det är väl ingen annan som vill ha den sorten.

Tingeling


2007-03-03

Tjo,

Härligt att få besök av sina klasskamrater, mamma och pappa lånade hem och scannade Era hälsningar, ni hittar dom under gallerier. Pappa fixade även ett par galvade femtums spik för att sätta fast Era och andras hälsningar i backen med. Galleri 1 – 3 från minnesstunden i församlingshemmet är tillbaka det hjälpte ändå inte nedladdningsfarten att ta bort dessa.

Ännu en lördag utan partyprinsessan hur skall ni fixa detta.

Tack för blommor, ljus och korthälsningar.

Hej då så länge


2007-03-02

Hej hej,

Idag fick pappa höra att jag såg ut som en filmstjärna när han visade bilden han har som skrivbordsbild på sin PC, man får tacka. På kvällen var det picknick på kyrkogården med kaffe och bulle, mamma och pappa var här med ett par bekanta. Hade varit gott med en tugga det var ett tag sen nu, har inte fått någon semla i år typiskt nu när man inte behöver oroa sig för vikten längre. Frölunda Indians vinner sin sista match i elitserien men lyckas ändå inte gå till slutspel dom slipper i varje fall kval, tur att vi inte köpte några säsongsbiljetter i år, dom har ju spelat bedrövlig dåligt.

Hej då


2007-03-01

Hej

Elva veckor idag, mamma och pappa åker förbi verkstadsklubben på Volvo på morgonen dom har haft papper för påskrift liggande sen årskiftet utan att meddela mina föräldrar detta.

Hej då


2007-02-28

Hej hej,

Dagens namnsdagsbarn är Maria Grattis!

Har äntligen fått en riktig e-postadress hotmail känndes inte så seriöst skulle ju kunna tro att man hamnat på fel ställe info(a)belovedhelen.se är mycket bättre byt ut (a) mot @ så funkar det. Hit kan du maila bilder på mig som du tror att min familj skulle vilja ha, du får även höra av dig om du har önskemål om något du skulle vilja ha med på sidorna eller om du vill ha någon bild i bättre kvalitet.

Älskar dig mest i hela världen


2007-02-27

Hej hej,

Någon (kanske med tassar) har varit här och satt en fin ros hos mig TACK vem du nu än är. Mamma och pappa åker och tittar på gravstenar dom har verkligen svårt för att bestämma sig skulle nog behöva lite designhjälp av mig eller någon av mina klasskamrater från gymnasiet.

Hejhopp


2007-02-26

 

Hej hej,

Idag händer det grejer, tacksidan flyttar och blir en egen sida under menyn. Galleri 1 – 3 från minnesstunden i församlingshemmet tas bort tillfälligt och ersätts med lite av de brev och hälsningar som jag och min familj fått, fler scannade hälsningar kommer håll utkik.

Älskar dig mest i hela världen


2007-02-25

Hej hej,

Pappa var här och delade en av sina favorit pilsner med mig i går kväll, hade det inte snöat efteråt så skulle man kunna sjunga ”Don´t eat the yellow snow there the husky go”, för det såg nästan så ut där han hällde ut pilsnern till mig. Mamma har varit här under dagen och rensat bort blommor som inte har tålt vädret, nu är det bara hjärtat, nallen och lyktan kvar. Osså har jag missat ytterligare en söndagsmiddag med släkten.

HDSL


2007-02-24 

Tjo,

Flera jag känner har namnsdag i dag grattis på Er alla Mattias, vi grattar väl alla Mats oxå när vi ändå håller på.

Johann tack för att du ringde mammelutten, änglarna spelar inte här dom spelar på Ullevi ;). Ha det så kul i Halmstad men inga dumheter vi ses när vi ses ha inte bråttom.

Pyss å kräm


2007-02-23 

Hallå

Fredag igen tack för alla fina hälsningar ni skriver i min gästbok, jag vet att dessa inte bara värmer min familj det är många andra som uppskattar dessa också.

Sköt om Er


2007-02-22

Hej hej,

Det har mojnat något men kylan har bitit sig fast och snön ligger som ett vitt täcke kvar över hela Björlanda. Många tårfyllda ögonblick, minuter, timmar och dagar har det varit för min skull sen den där ödesdigra förmiddagen i december för tio veckor sedan. Har jag lämnat någon oberörd ja vem vet.

Idag kom fakturan från begravningsbyrån, det är inte gratis att ta ner skylten och ändå gjorde familj och släkt en del själva.

Ha D Bra


2007-02-21

Hej hej,

Lyktorna har slocknat i blåsten, dom behövs ändå inte för idag kom snö och kyla och det är alldeles vitt ute. Mamma är uppe och borstar snön ifrån hjärtat med rosorna. En vecka har gått sen min hemsida öppnades och det har nästan varit tre tusen besökare på sidorna, förvisso många som varit här flera gånger men ändå, hoppas att det håller i sig.

Tjingeling badring


2007-02-20/19

Hej hej,

Pappa är för slapp har inte uppdaterat hemsidan på två dagar, tror han att jag klarar det utan hans hjälp.

Skärpning pappa


2007-02-18

Hej hej,

Farmor och farfar hälsar på, fina blommor och mer ljus är på plats undra vem som har varit här.

Hej då


2007-02-16-17

Hej hej,

Har inte så mycket att berätta, resten av familjen är i Branäs och åker skidor.

Tingeling


2007-02-15

Hej hej,

Över tusen besökare på min hemsida första dagen och massor av fina hälsningar i gästboken, tack jag vet att hälsningarna värmer min familj. Jag får ett nytt ljus i lyktan innan mamma, pappa, Maud och Catharie åker till Branäs och hälsar på kompisar.

Älskar dig mest i hela världen


2007-02-14

Hej hej,

Kram alla, idag var det Alla Hjärtans Dag och jag skulle firat att jag haft körkort i ett år. Men det har gått två månader sedan jag omkom och istället var det dags för urnsättning, så det kan gå.

Urnsättningen gick ivarjefall bra och nu är jag på plats, Maud sänkte ner mig och pappa fyllde igen hålet. Catharie och kusinerna Patrik och Fredrik hjälpte till att stampa ner grästuvan, ni hoppade bra ingen risk att jag kommer upp igen ;-).

Fina blommor och en liten nalle är på plats och jag har fått en ljuslykta.

Nu är det bara stenen som fattas och om jag har förstått det rätt så kommer den att bli speciell.

Hoppas att ni har haft en bra Alla Hjärtans Dag


2007-02-13 till 2006-12-15

Tjingeling,

Min familj kommer att fylla på med vad som hänt under dessa två månader när dom orkar. Tills vidare får ni hålla tillgodo med programkort från begravningsgudtjänsten i Björlanda kyrka den 27/12.

Ha D bra

Innan gudstjänsten spelades min sista favorit ”I’m Yours” med Jason Mraz 4 gånger. Under begravningsakten spelades ”Always On My Mind” med Elvis Presley

Programkortet såg ut så här:


2006-12-14

Hej hej,

Det var idag det hände vid kvart över tio krockade jag med en lastbil när jag var på väg från jobbet till vårdcentralen. Ambulanspersonal var på plats efter fyra minuter men dom lyckas tyvärr inte återuppliva mig.

Polisen lyckas inte få tag i mina föräldrar förrän vid 18.00, konstigt jag hade ju kört mammas bil och min handväska med både körkort och andra ID hanlingar hade jag med mig, skall det vara så svårt att hitta ens föräldrar med all den teknik dom har till förfogande? När mamma, pappa mina systrar och min gammel faster och farbror äntligen fick se mig var klockan över sju. Det såg ut som om jag sov och jag var lika vacker som vanligt, jag fick sällskap av min favorit nalle.

Älskar dig mest i hela världen